- Berichten
- 3.379

Deze Aji (lees Colombiaanse salsa), is een zeer eenvoudige, maar smaakvolle salsa om bij rood vlees te serveren.
Je kan er eigenlijk wel in doen wat je zelf lekker vind, maar een aantal basis ingredi?nten horen er eigenlijk wel in (vind ik)
Het op smaak maken wordt simpelweg gedaan met water waarin zout aan wordt toegevoegd.
Wat heb ik aan ingredi?nten gebruikt:
? 4 Roma tomaten
? 4 Bos uitjes (alleen het witte deel)
? 1/2 bosje Koriander
? 1 Jalap?no, of andere peper (zaden, en stam verwijderd)
? 1/2 kopje water
? 1 tl zout
Alles in de door jouzelf gewenste fijn-, of grofheid snijden, en vervolgens koud water toevoegen, tot je de juiste verhouding hebt gevonden.
Heel eventjes laten staan is lekkerder, maar in principe kan je het meteen serveren.

Na het fijnsnijden het zout erbij, en ff doorroeren, en even laten staan, om het zout een beetje van het vocht uit de ingredi?nten te laten trekken.

Dan koud water toevoegen.

Dan in een mooi potje doen, en op tafel serveren bij je gerecht.
Wil je meer details neem dan een kijkje op mijn blog.
Mac