- Berichten
- 10.093
Hoi BBQ-collega's,
Vandaag weer eens een lekker maaltje gemaakt. Het geeft veel voldoening als je een complete maaltijd van de bbq weet te halen en het moet gezegd worden: Dat is vandaag erg goed gelukt.
Nee, geen moeilijke dingen, maar gewoon lekker zelf een beetje kokkerellen. Genieten met een grote G.
Al lopende door de Sligro zag ik dat er varkenshaasjes in de aanbieding waren. Het was alweer lang geleden dat we dit gegeten hadden, dus hup, in het karretje. Daarnaast was ook aardappelsalade al lang geleden en zag ik het hier op het forum de laatste tijd voorbij komen. ok. Menu was duidelijk. Nog wat ingrediënten erbij gekocht en gaan.
Gisteravond al voorbereidingen gedaan. De varkenshaas klaargemaakt en in de koelkast, de dressing voor de aardappelsalade gemaakt en de aardappeltjes schoon geborsteld en voor de dressing ook zelf ff mayo gemaakt
De benodigdheden voor de varkenshaas. Na de foto bleek er nog een klein beetje pesto in de koelkast te staan. Die moet je er maar ff bijdenken.
Varkenshaasje gehalveerd (hij was wat lang) en als een "boek" open gesneden
Eerst insmeren met honing, daarna gevuld met fijngesnipperde lenteui en knoflook, pezo erop en dus een beetje pesto
Een snufje karwijzaad, cayennepeper en komijn om het af te maken
Spekreepjes klaargelegd om de varkenshaas in te wikkelen
Done. Folie erom en terug in de koelkast
De ingredienten voor de aardappelsalade (ik heb grotendeels het recept van Noskos gevolgd) met ook niet nog wat zongedroogde tomaat toegevoegd (weer niet op de foto
)
De mosterd en ei is voor de mayo.
De dressing zonder de mayo, nu al lekker
De mayonaise was goed gelukt. Heerlijk romig, theelepeltje knoflookpoeder erbij en wat azijn. Mayo moet zurig zijn. Tis geen fritesaus
Vandaag de aardappelen in partjes
En hup, alles op de bbq ca 200 graden met een stuk perenhout voor de rook
Ondertussen een honingmosterdsausje met een snufje sumak gemaakt en wat pecannoten gecrushed
Sumak gekregen van goede vrienden. Moest ff googlen want kende het niet, maar het zorgt voor een zurig, fris tintje ala citroen. Paste perfect in het sausje
Gaat lekker. Aardappeltjes kunnen eraf
Ff aangrillen voor een knapperig spekkie
Honingmosterd met de pecannoten erop voor de laatste 10 minuten
Ondertussen voor de aardappelsalade alles bij elkaar. Aardappeltjes waren nog een beetje warm. Perfect
Ready to eat!!!! Is het geen plaatje?
Kerntemperatuur was 65gr toen het van de bbq af ging. 60 was ook goed geweest. Gelukkig was tie nog niet droog.
Op het bordje
Wat hebben we goed gegeten. Een topmaaltijd met eenvoudige goed verkrijgbare ingrediënten.
Alles van de bbq, het was heerlijk.
Bedankt voor het kijken
Rick
Vandaag weer eens een lekker maaltje gemaakt. Het geeft veel voldoening als je een complete maaltijd van de bbq weet te halen en het moet gezegd worden: Dat is vandaag erg goed gelukt.
Nee, geen moeilijke dingen, maar gewoon lekker zelf een beetje kokkerellen. Genieten met een grote G.
Al lopende door de Sligro zag ik dat er varkenshaasjes in de aanbieding waren. Het was alweer lang geleden dat we dit gegeten hadden, dus hup, in het karretje. Daarnaast was ook aardappelsalade al lang geleden en zag ik het hier op het forum de laatste tijd voorbij komen. ok. Menu was duidelijk. Nog wat ingrediënten erbij gekocht en gaan.
Gisteravond al voorbereidingen gedaan. De varkenshaas klaargemaakt en in de koelkast, de dressing voor de aardappelsalade gemaakt en de aardappeltjes schoon geborsteld en voor de dressing ook zelf ff mayo gemaakt
De benodigdheden voor de varkenshaas. Na de foto bleek er nog een klein beetje pesto in de koelkast te staan. Die moet je er maar ff bijdenken.
Varkenshaasje gehalveerd (hij was wat lang) en als een "boek" open gesneden
Eerst insmeren met honing, daarna gevuld met fijngesnipperde lenteui en knoflook, pezo erop en dus een beetje pesto
Een snufje karwijzaad, cayennepeper en komijn om het af te maken
Spekreepjes klaargelegd om de varkenshaas in te wikkelen
Done. Folie erom en terug in de koelkast
De ingredienten voor de aardappelsalade (ik heb grotendeels het recept van Noskos gevolgd) met ook niet nog wat zongedroogde tomaat toegevoegd (weer niet op de foto

De mosterd en ei is voor de mayo.
De dressing zonder de mayo, nu al lekker

De mayonaise was goed gelukt. Heerlijk romig, theelepeltje knoflookpoeder erbij en wat azijn. Mayo moet zurig zijn. Tis geen fritesaus

Vandaag de aardappelen in partjes
En hup, alles op de bbq ca 200 graden met een stuk perenhout voor de rook
Ondertussen een honingmosterdsausje met een snufje sumak gemaakt en wat pecannoten gecrushed
Sumak gekregen van goede vrienden. Moest ff googlen want kende het niet, maar het zorgt voor een zurig, fris tintje ala citroen. Paste perfect in het sausje
Gaat lekker. Aardappeltjes kunnen eraf
Ff aangrillen voor een knapperig spekkie
Honingmosterd met de pecannoten erop voor de laatste 10 minuten
Ondertussen voor de aardappelsalade alles bij elkaar. Aardappeltjes waren nog een beetje warm. Perfect

Ready to eat!!!! Is het geen plaatje?
Kerntemperatuur was 65gr toen het van de bbq af ging. 60 was ook goed geweest. Gelukkig was tie nog niet droog.

Op het bordje
Wat hebben we goed gegeten. Een topmaaltijd met eenvoudige goed verkrijgbare ingrediënten.
Alles van de bbq, het was heerlijk.
Bedankt voor het kijken
Rick
Laatst bewerkt: