- Berichten
- 20.772
Ingrediënten:
1 kilo vastkokende aardappels
1 gesnipperde ui
2 tenen knoflook
2 eieren
100 gram geraspte oude kaas
Nootmuskaat
Thym
Peterselie (gehakt in kleine stukjes)
Bouillonblokje (verkruimeld)
350 gram slagroom
50 gram melk
Werkwijze:
- Schil de aardappels en snijdt ze in hele dunne gelijke plakjes. Een keukenmachine is hier ideaal voor.
- Snipper de ui en meng het met alle andere ingrediënten in een schaal.
- Voeg de dun gesneden aardappel schijfjes toe.
- meng het geheel goed. Alle aardappel schijfjes moet omringd zijn met de vloeistof.
- doe de aardappel schijfjes en een beboterde ovenschaal. Dit kan je keurig dakpansgewijs doen, maar dat is een pokkenklus, allen de bovenste laag werkt net zo goed.
- het mag dan indirect op de bbq 190C.
- Na 45 minuten mag je de bovenkant even light aandrukken met een spatel. Er komt dan weer wat vocht bovenop de aardappels, dat zorgt voor een mooie kleur.
- Na een goed uur is het klaar.
Eet smakelijk.