- Berichten
- 66
Eerste postje, wat probeersels ...
Doordeweekse avond, en zin om een vuurtje te stoken in de Morso Forno, nog prachtig weer hier, eindelijk een beetje afgekoeld na twee weken tegen de 40° aan komen we weer een beetje tot leven en hebben we eindelijk weer zin in wat anders dan alleen een beetje frisse sla et rauwkost....
Niet veel bijzonders in de koelkast, maar genoeg om wat leuks te bedenken en te testen:
1. Aardappel die ik hier voorbij zag komen ergens op een foto, leek lekker en wou ik ook es proberen
2. Mini gratin van aardappel met spek
3. Drumsticks kip ( niks nieuws, maar paste goed bij de rest en ik had nog in de koelkast liggen)
Manlief had in eerste instantie weinig zin om het vuur aan te steken na een lange dag werk, maar werd vrij snel aangestoken door mijn enthousiasme voor een lekkere maaltijd en motiveerde zich met dit vooruitzicht. ( en man en vuur blijft gewoon een oeroude combinatie die altijd werkt
) dus de Forno was snel op goeie temperatuur, hond kwam ook snel ff checken of er iets interessants te doen ( of te eten ) was...
En ondertussen was ik in de keuken één en ander aan het klaarmaken....
Begonnen met een lekker sausje voor de aardappels, verse roomkaas met lekker vers geplukte bieslook, een echalotje gesnipperd, gerookt zout, peper, citroensap, een goeie teen knoflook en een paar fikse draaien van de pepermolen, snel; lekker en simpel
Vervolgens aan de slag met de aardappels, want die wilde ik gaan testen, had twee dingetjes in mijn hoofd:
1. Een soort van gevulde aardappel maar toch niet helemaal
2. Een minigratin van aardappel en spek
- Voor de soort van gevulde aardappel heb ik de aardappel bijna in plakjes gesneden maar niet helemaal ( ben ik nog te volgen??) en vervolgens in de inkepingen plakje gerookt spek en flinterdunne plakjes verse knoflook gepropt, daarna het geheel 'opgevuld' ( maar niet helemaal ;-) ) met gorgonzola, vervolgens beetje olijfolie, zout ( dat heerlijke gerookte zout van Maldon) en een fikse draai van de pepermolen er over heen.
- Voor de minigratin had ik hele dunne plakjes aardappel net even aan het koken gebracht en vervolgens in een ramequin gedaan, zout, peper, verse knof, vloeibare room en plakje gerookt spek eroverheen, yummie
Forno ondertussen lekker rond de 200° en goed op gang:
Aardappels op de gietijzeren plancha en vervolgens op de tuscan grill, en de ramequins gewooon lekker dicht bij de warmte geschoven :
Begon in ieder geval snel goed te ruiken...
Terwijl de aardappels aan het garen zijn aan de slag met de drumsticks, snel ff in de kruiden/marinade/rub gezet ( beetje ketjap manis, gerookte paprikapoeder, knof, gerookt zout, peper, beetje ve-tsin, beetje uit de losse pols en snelsnelsnel, maar was lekker...
Plancha met aardappels vervolgens van de Tuscan Grill gehaald en gewoon op de pizzasteen geschoven om plek vrij te maken voor de drumsticks en deze gezellig bij de aardappels in de Forno geschoven:
En zo de hele boel lekker ff met rust gelaten en genoten van een prachtige septemberavond in Bourgondië...
En na een halfuurtje was één en ander klaar, begon er lekker uit te zien :
A table, lekker glaasje Chardonnay van de lokale wijnboer erbij, en van de wijngaarden achter huis......was goed te doen ;-)
Bedankt voor het lezen ;-)
Doordeweekse avond, en zin om een vuurtje te stoken in de Morso Forno, nog prachtig weer hier, eindelijk een beetje afgekoeld na twee weken tegen de 40° aan komen we weer een beetje tot leven en hebben we eindelijk weer zin in wat anders dan alleen een beetje frisse sla et rauwkost....
Niet veel bijzonders in de koelkast, maar genoeg om wat leuks te bedenken en te testen:
1. Aardappel die ik hier voorbij zag komen ergens op een foto, leek lekker en wou ik ook es proberen
2. Mini gratin van aardappel met spek
3. Drumsticks kip ( niks nieuws, maar paste goed bij de rest en ik had nog in de koelkast liggen)
Manlief had in eerste instantie weinig zin om het vuur aan te steken na een lange dag werk, maar werd vrij snel aangestoken door mijn enthousiasme voor een lekkere maaltijd en motiveerde zich met dit vooruitzicht. ( en man en vuur blijft gewoon een oeroude combinatie die altijd werkt

En ondertussen was ik in de keuken één en ander aan het klaarmaken....
Begonnen met een lekker sausje voor de aardappels, verse roomkaas met lekker vers geplukte bieslook, een echalotje gesnipperd, gerookt zout, peper, citroensap, een goeie teen knoflook en een paar fikse draaien van de pepermolen, snel; lekker en simpel
Vervolgens aan de slag met de aardappels, want die wilde ik gaan testen, had twee dingetjes in mijn hoofd:
1. Een soort van gevulde aardappel maar toch niet helemaal
2. Een minigratin van aardappel en spek
- Voor de soort van gevulde aardappel heb ik de aardappel bijna in plakjes gesneden maar niet helemaal ( ben ik nog te volgen??) en vervolgens in de inkepingen plakje gerookt spek en flinterdunne plakjes verse knoflook gepropt, daarna het geheel 'opgevuld' ( maar niet helemaal ;-) ) met gorgonzola, vervolgens beetje olijfolie, zout ( dat heerlijke gerookte zout van Maldon) en een fikse draai van de pepermolen er over heen.
- Voor de minigratin had ik hele dunne plakjes aardappel net even aan het koken gebracht en vervolgens in een ramequin gedaan, zout, peper, verse knof, vloeibare room en plakje gerookt spek eroverheen, yummie

Forno ondertussen lekker rond de 200° en goed op gang:
Aardappels op de gietijzeren plancha en vervolgens op de tuscan grill, en de ramequins gewooon lekker dicht bij de warmte geschoven :
Begon in ieder geval snel goed te ruiken...
Terwijl de aardappels aan het garen zijn aan de slag met de drumsticks, snel ff in de kruiden/marinade/rub gezet ( beetje ketjap manis, gerookte paprikapoeder, knof, gerookt zout, peper, beetje ve-tsin, beetje uit de losse pols en snelsnelsnel, maar was lekker...
Plancha met aardappels vervolgens van de Tuscan Grill gehaald en gewoon op de pizzasteen geschoven om plek vrij te maken voor de drumsticks en deze gezellig bij de aardappels in de Forno geschoven:
En zo de hele boel lekker ff met rust gelaten en genoten van een prachtige septemberavond in Bourgondië...
En na een halfuurtje was één en ander klaar, begon er lekker uit te zien :
A table, lekker glaasje Chardonnay van de lokale wijnboer erbij, en van de wijngaarden achter huis......was goed te doen ;-)
Bedankt voor het lezen ;-)