Goedenavond,
Ik ben me al een aantal weken aan het ori?nteren op een nieuwe barbecue. Op dit moment heb ik verder dan het standaard gril werk nog geen ervaring, maar wil ik wel gaan doen in de vorm low & slow bereiding van bijv. spare ribs en pulled pork.
In de tijd dat ik onderzoek aan het doen ben heb ik zelf wel wat zaken kunnen afstrepen. Het wordt geen keramische kamado stijl barbecue, wat ik op zich wel een hele mooie barbecue vind maar ik vind de prijs erg hoog. Je bent met accessoires en een large maatje al snel minimaal 1000 euro kwijt, en veel meer als je voor een Big Green Egg gaat.
Daarom ga ik voorlopig uit van een Weber Master Touch 57 cm, waarop je in principe alles kan bereiden en ik aan het oefenen kan slaan zonder hele grote uitgaven (relatief gezien). Ik begrijp dat het constant houden van de temperatuur bij slow & slow iets meer aandacht vraagt in een kogelbarbecue, maar dat vind ik op zich geen probleem. Ik zie mezelf in de toekomst, als ik iets meer ervaring hebt en vaak genoeg low & slow vlees bereid, wel een aparte Smokey Mountain aanschaffen.
Zelfs als er Smokey Mountain komt ben ik substantieel voordeliger uit qua opstartkosten (ongeveer 600 totaal) dan ik bij een kamado zou zijn. De ruimte voor twee losse barbecues is voor mij persoonlijk geen probleem.
Ik heb nog twee vragen waar ik jullie hulp bij erg goed zou kunnen gebruiken:
Ik ben me al een aantal weken aan het ori?nteren op een nieuwe barbecue. Op dit moment heb ik verder dan het standaard gril werk nog geen ervaring, maar wil ik wel gaan doen in de vorm low & slow bereiding van bijv. spare ribs en pulled pork.
In de tijd dat ik onderzoek aan het doen ben heb ik zelf wel wat zaken kunnen afstrepen. Het wordt geen keramische kamado stijl barbecue, wat ik op zich wel een hele mooie barbecue vind maar ik vind de prijs erg hoog. Je bent met accessoires en een large maatje al snel minimaal 1000 euro kwijt, en veel meer als je voor een Big Green Egg gaat.
Daarom ga ik voorlopig uit van een Weber Master Touch 57 cm, waarop je in principe alles kan bereiden en ik aan het oefenen kan slaan zonder hele grote uitgaven (relatief gezien). Ik begrijp dat het constant houden van de temperatuur bij slow & slow iets meer aandacht vraagt in een kogelbarbecue, maar dat vind ik op zich geen probleem. Ik zie mezelf in de toekomst, als ik iets meer ervaring hebt en vaak genoeg low & slow vlees bereid, wel een aparte Smokey Mountain aanschaffen.
Zelfs als er Smokey Mountain komt ben ik substantieel voordeliger uit qua opstartkosten (ongeveer 600 totaal) dan ik bij een kamado zou zijn. De ruimte voor twee losse barbecues is voor mij persoonlijk geen probleem.
Ik heb nog twee vragen waar ik jullie hulp bij erg goed zou kunnen gebruiken:
- het verschil in houtskool kosten. Een kamado houd zijn hitte langer vast en gebruikt minder houtskool bij langer sessies dan een Smokey Mountain. Maar hoe groot is dit verschil? Volgende deze bron: https://www.bbqguys.com/bbq-learning-center/comparisons/kamado-vs-charcoal-grills is een kamado ongeveer de helf goedkoper qua brandstof. Is dit een realistische inschatting of is het in de praktijk minder?
- Ik lees dat er al langere tijd problemen zijn met de roosters van de Weber, waarbij de coating loskomt. Bijv. ook hier: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=13904.0. Ik lees dat verschillende kopers al meerdere vervangende roosters hebben ?versleten? en dat alternatieven zoals rvs lastig te verkrijgen zijn onder bijbetaling als onderdeel van de garantie. Toch wordt de Master Touch op dit forum heel vaak aanbevolen. Is het een probleem wat maar weinig voorkomt? Of neemt iedereen het voor lief omdat er geen volwaardig/beter alternatief is?