- Berichten
- 232
Zo, tijdje geleden dat ik weer wat gepost had. Afgelopen zaterdag burgers op het menu. Niet heel uitgebreid, maar wel heerlijk resultaat.
In de ochtend lang de slager voor vers gedraaid rundergehakt, wat spek laten snijden. Broodjes halen, blauwkaas. de rest heb ik standaard in huis...
Zo begon ik met de burgers te vormen. De ingrediënten voor 4 burgers (3 wat dikkere en een kleine voor jongste smurf) waren deze keer:
Na het bereiden in de koeling ermee. Uurtje of 5 de Joe aangewakkerd, tijd om de toppings voor te bereiden. 200gr indirekt om het spek rustig krokant te laten worden.
Ik had nog wat champignons liggen en rode ui. Zo dacht ik om gekaramelliseerde ui en gebakken champignons erop te doen. Zodoende heb ik eerst de champies gesneden en opgebakken. Daarna 3 rode uitjes in ringen en zacht laten worden in wat roomboter. na een minuut of 5 a 7 wat donkere basterd suiker erbij voor de karamellisatie. Hierna de champies erbij gedaan. Nog even 2 minuutjes in de pan. Waarna ik ze in een alubakje in de warm houdt stand in de oven.
Voor de saus wilde ik een keer wat anders dan de standaard BBQ-saus oid. Even gekeken wat ik nog had staan. Zo vond ik nog een kwart fles port. Tja waarom ook niet.
Wat boter gesmoord, wat kristalbloem erbij. Hierna port erbij gedaan, totdat ik een mooie gladde saus had. Helaas heb ik hiervan geen foto's, me sow sorry....
Daarna de burgers op de Joe. Toen die bijna klaar waren de blauw kaas erop (pittige gorganzola).
Nadat de kaas een beetje gesmolten was de broodjes even aan gegrild.
Nadat alles klaar stond bij mise-en-place kon het opbouwen beginnen.
Het onderste deel van de het broodje belegd met krulsla, hierop de burger gelegd. Voor de smaak nog wat gebrokkelde gorganzola erbij. Toen de krokante spek en gebakken champies met de gekarameliseerde uitjes. Dit uiteindelijk met de portsaus overgoten. Als laatst natuurlijk het dakje erop...
Je bent weer langer mee bezig, dan de tijd je burgertje op eet. Maar hij was dan ook sowww focking lekker. Vooral de langzaam gegaarde spek, normaal doe ik dat direct dat smaakt toch anders. En ook de portsaus was een perfecte combi met de kaas en gebakken champies en ui. Een top 5 burgertje voor ons thuis.....
In de ochtend lang de slager voor vers gedraaid rundergehakt, wat spek laten snijden. Broodjes halen, blauwkaas. de rest heb ik standaard in huis...
Zo begon ik met de burgers te vormen. De ingrediënten voor 4 burgers (3 wat dikkere en een kleine voor jongste smurf) waren deze keer:
- 500gr rundergehakt (80/20);
- Gerookte paprikapoeder;
- Oregano;
- Chilipoeder;
- Worcestershire saus;
- Mosterd (niet op de foto);
- Een fijn gesnipperd sjalotje.


Na het bereiden in de koeling ermee. Uurtje of 5 de Joe aangewakkerd, tijd om de toppings voor te bereiden. 200gr indirekt om het spek rustig krokant te laten worden.


Ik had nog wat champignons liggen en rode ui. Zo dacht ik om gekaramelliseerde ui en gebakken champignons erop te doen. Zodoende heb ik eerst de champies gesneden en opgebakken. Daarna 3 rode uitjes in ringen en zacht laten worden in wat roomboter. na een minuut of 5 a 7 wat donkere basterd suiker erbij voor de karamellisatie. Hierna de champies erbij gedaan. Nog even 2 minuutjes in de pan. Waarna ik ze in een alubakje in de warm houdt stand in de oven.



Voor de saus wilde ik een keer wat anders dan de standaard BBQ-saus oid. Even gekeken wat ik nog had staan. Zo vond ik nog een kwart fles port. Tja waarom ook niet.
Wat boter gesmoord, wat kristalbloem erbij. Hierna port erbij gedaan, totdat ik een mooie gladde saus had. Helaas heb ik hiervan geen foto's, me sow sorry....
Daarna de burgers op de Joe. Toen die bijna klaar waren de blauw kaas erop (pittige gorganzola).
Nadat de kaas een beetje gesmolten was de broodjes even aan gegrild.


Nadat alles klaar stond bij mise-en-place kon het opbouwen beginnen.

Het onderste deel van de het broodje belegd met krulsla, hierop de burger gelegd. Voor de smaak nog wat gebrokkelde gorganzola erbij. Toen de krokante spek en gebakken champies met de gekarameliseerde uitjes. Dit uiteindelijk met de portsaus overgoten. Als laatst natuurlijk het dakje erop...

Je bent weer langer mee bezig, dan de tijd je burgertje op eet. Maar hij was dan ook sowww focking lekker. Vooral de langzaam gegaarde spek, normaal doe ik dat direct dat smaakt toch anders. En ook de portsaus was een perfecte combi met de kaas en gebakken champies en ui. Een top 5 burgertje voor ons thuis.....
Laatst bewerkt: