- Berichten
- 324
In mijn zoektocht naar het ideale pizzadeeg ben ik het YouTube kanaal van Vito Iacopelli tegen gekomen.
Gisteren kwamen vrienden pizza eten, bij uitstek het moment om eens wat te experimenteren met Vito’s recept voor 48uur pizzadeeg.
Op woensdag heb ik de “poolish” gemaakt. Deze heb ik (na een uur op kamertemperatuur) 24uur laten reizen in de koelkast.
Op donderdag heb ik deze aangevuld met water, zout, bloem en olie. Was een plakkerig mengsel en moest de neiging om er veel bloem erbij te doen onderdrukken. Na 15 min kneden kon het weer terug in de koelkast (weer 24 uur)
Gisteren om half 6 tot deegballen gevormd en nog 2 uur laten rusten op kamertemperatuur. En om half 8 konden de pizza’s op de Kamado.
Ik moet zeggen dat het mijn beste deeg tot nu toe was! Mijn Kamado had een temperatuur van 350-400 graden.Bij de laatste pizza’s zakte de temperatuur terug omdat het houtskool was opgebrand , waardoor deze wat langer moesten bakken. Ik merkte dat mijn pizzabodem hierdoor wat harder was.
De pizza’s smaakte goed. Er zat veel lucht in de korst en er zat een goede smaak aan. Mijn vrouw vond ze zo lekker dat de aanschaf van een Ooni weer een stukje verder weg is dan gepland
. Omdat we met gasten waren heb ik enkel wat snelle kiekjes die ik kan delen.
Gisteren kwamen vrienden pizza eten, bij uitstek het moment om eens wat te experimenteren met Vito’s recept voor 48uur pizzadeeg.
Op woensdag heb ik de “poolish” gemaakt. Deze heb ik (na een uur op kamertemperatuur) 24uur laten reizen in de koelkast.
Op donderdag heb ik deze aangevuld met water, zout, bloem en olie. Was een plakkerig mengsel en moest de neiging om er veel bloem erbij te doen onderdrukken. Na 15 min kneden kon het weer terug in de koelkast (weer 24 uur)
Gisteren om half 6 tot deegballen gevormd en nog 2 uur laten rusten op kamertemperatuur. En om half 8 konden de pizza’s op de Kamado.
Ik moet zeggen dat het mijn beste deeg tot nu toe was! Mijn Kamado had een temperatuur van 350-400 graden.Bij de laatste pizza’s zakte de temperatuur terug omdat het houtskool was opgebrand , waardoor deze wat langer moesten bakken. Ik merkte dat mijn pizzabodem hierdoor wat harder was.
De pizza’s smaakte goed. Er zat veel lucht in de korst en er zat een goede smaak aan. Mijn vrouw vond ze zo lekker dat de aanschaf van een Ooni weer een stukje verder weg is dan gepland

