- Berichten
- 1.648
ZOals al in een ander draadje vermeld, de tri-tip wwas afgelopen week in de aanbieding bij de Makro (nog geen 10 euro per kilo!) Daar ik vandaag een verjaardags-feestje van zoonlief had (met 27 gasten), 2 grote stukken ingekocht.
Vlees vanmiddag ingesmeerd met zout, olijf olie en 1-zijdig met BBQ-Guru rub. Vlees stukken indirecht naar de 54 gr gebracht en daarna op hoog vuur reverse sear naar de 60 gr gebracht. 10 minuten rusten en toen..........Snel het eerste stukje geproef en wat was dat heerlijk. Lekker sappig, goede vlees smaak en heerlijk mals met een "bite". Wij vinden het lekkerder dan sucade en Picanha. Na vandaag zijn er 26 tri-tip liefhebbers bijgekomen. Hieronder een paar foto's. Helaas niet van een opgemaakt bordje.
Van de week nog even snel naar de Makro om nog wat van dit vlees in te slaan

Links tri-tip rechts picanha

Vlees voorzien van zout, olijfolie en rub

Even laten intrekken

Reverse sear naar 61 gr gebracht

Heerlijk sappig

Dit gaan we veel vaker eten
Vlees vanmiddag ingesmeerd met zout, olijf olie en 1-zijdig met BBQ-Guru rub. Vlees stukken indirecht naar de 54 gr gebracht en daarna op hoog vuur reverse sear naar de 60 gr gebracht. 10 minuten rusten en toen..........Snel het eerste stukje geproef en wat was dat heerlijk. Lekker sappig, goede vlees smaak en heerlijk mals met een "bite". Wij vinden het lekkerder dan sucade en Picanha. Na vandaag zijn er 26 tri-tip liefhebbers bijgekomen. Hieronder een paar foto's. Helaas niet van een opgemaakt bordje.
Van de week nog even snel naar de Makro om nog wat van dit vlees in te slaan

Links tri-tip rechts picanha

Vlees voorzien van zout, olijfolie en rub

Even laten intrekken

Reverse sear naar 61 gr gebracht

Heerlijk sappig

Dit gaan we veel vaker eten