BasBQ
Beef en Steak

3x Bacon

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
Ik heb 3 verschilende smaken bacon's gemaakt.

De standaard bacon.
De Maple bacon.
En de Savory bacon.

Het zijn 3 stukken van ieder 1,5kg
Bacon3008.jpg

Bacon3009.jpg


Ingepakt in de koeling.
Bacon3010.jpg


Spoelen en drogen.
Bacon3012.jpg


Op de WSM voor 3 uurtjes op 105c
Bacon3013.jpg


En het eindresultaat
Bacon3014.jpg

Bacon3015.jpg

Bacon3016.jpg


Ze waren weer super gelukt.
 
Ziet er heerlijk uit. Wat ik niet goed kan zien is of het zwoerd er nog op zit.Mijn vraag is : wat is gebruikelijk het zwoerd er oplaten of afhalen?
 
Ziet er super uit Mike!

Azure je kan de zwoerd er aan laten zitten. Zelf haal ik het eraf dan kan de rook beter in het vlees dringen.
 
Ja de zwoerd kun je laten zitten en dan als de bacon iets is afgekoeld heel makkelijk verwijderen, je krijgt echter meer rooksmaak als je begint met buikspek zonder zwoerd.
 
ik haal het zwoerd er na het roken er af.
 
Mike, wat voor vacumeerder heb jij?
 
van de lidl,gebruik ik al een tijdje.
Nooit problemen mee gehad.
 
Die kan je vinden in recepten/charcuterie
 
Terug
Bovenaan Onderaan