BasBQ
Beef en Steak

321 Ribs

Eigenwijs als dat ik ben, bij 100 alvast erop samen met appelchunks!

1bc69db9b10417b3153dbef4690ef5ac.jpg
 
Prima, ik start ook altijd eerder. :D
Zeker bij hele lange sessies.
P.P of Brisket. b.v.
 
Gebeurt wel eens, je moet het deksel zo min mogelijk opendoen.
In eerste instantie koelt hij af en daarna door het teveel aan zuurstof loopt de temperatuur weer te veel op .
Dus probeer hem constant te krijgen op ? 115 gr tot twee uur na het plaatsen en tot die tijd niet meer open doen.
Als je gaat inpakken doe je dat buiten de Q met de deksel gesloten.
 
Ik doe heel erg me best hem dicht te laten! Haha inmiddels 102!

Bedankt voor alle tips, antwoorden en hulp!
 
Ik had alleen verwacht dat met de ecobrasa de temperatuur wat makkelijker rond de 110 te krijgen, blijft echt hangen op 102 met alles open..
 
Is dat je rooster temperatuur?
of meet je met een deksel thermometer.
 
Ik heb geen ervaring met het leggen van een snake maar ik zou hem zeker niet heter laten worden.
105 gr.C. is een goede temperatuur om te grillen.

Heb je je rooster temperatuur meter wel eens gecontroleerd?
dat doe je in een pannetje met kokend water, hij moet dan 100 gr. aan wijzen.
 
sandervdhoek zei:
En 107/108 nu!

Schuif onder iets dicht gedaan nu


In de gaten houden, kan soms snel omhoog gaan.
 
Hans zei:
Ik heb geen ervaring met het leggen van een snake maar ik zou hem zeker niet heter laten worden.
105 gr.C. is een goede temperatuur om te grillen.

Heb je je rooster temperatuur meter wel eens gecontroleerd?
dat doe je in een pannetje met kokend water, hij moet dan 100 gr. aan wijzen.

Ja heb ik toevallig vorige week gedaan.. Dat zit wel goed! Maar ben allang blij dat ik de 102 voorbij ben! Haha

Blijf er nu wat  dichterbij staan!
 
Prima, dan is hij nu wel stabiel denk ik. :-?
Hoe is de stand van je onderste schuif nu?
 
Als het vlees bij de botjes ietsje los trekt of opschuift kan je ze in pakken.

Ruiken ze al lekker?
 
Als ik het zo zie zijn ze zover.
 
Moeilijk zo van de foto maar ik denk dat je ze in kan pakken.
 
Zijn er nu weer ingepakt op terug gelegd.. Zag ook de oorzaak van de temperatuur, snake niet netjes genoeg gelegd..
 
Terug
Bovenaan Onderaan