Ik volg al een paar maanden de maandelijkse fotowedstrijd met veel plezier. Tot op heden is het er nooit van gekomen om mee te doen. Maar aangezien ik zin had in spareribs en dit precies in het maandthema viel hierbij toch een eerste bijdrage!
Ik heb ervoor gekozen om de spareribs met 3 verschillende rubs/sausen te bereiden, om te bekijken of dat veel met de smaak doet. Helaas werd ik op de dag van bereiden erg verkouden (ff een Covid test gedaan - gelukkig negatief) en heb ik de smaken onvoldoende kunnen proeven om een echt goed oordeel te vellen :-(. Nog een keer herhalen dus.
Ik heb alle 3 de spareribs een dag van te voren ontdaan van het vlies en in de rub gezet. De 1ste streng heb ik gerubt met de kant-en-klare Noskos spareribs rub (zoet!), de 2e met mijn standaard rub BBQ Magic (veel komijn, veel minder suiker) en de derde met een chipotlerub (lekker spicy)
Vervolgens mochten ze een nachtje marineren. Het plan was om ze om 11 uur in de ochtend op de BBQ te leggen en de 3-2-1 methode te gebruiken. Het liep iets anders doordat we in de middag 2x even de deur uit moesten, dus het is uiteindelijk iets van 3,5-3-0,5 geworden waarbij de BBQ in de 3,5 periode gemiddeld zo’n 75-80 graden was. Ribs waren hierdoor wel fall-of-the-bone, maar iets te naar mijn smaak.
De sausen die ik heb gebruikt waren de volgende:
- Noskos rub met Noskos BBQ saus
- Barbecue Magic met Sweet Baby Ray’s Honey Chipotle
- Chipotle rub met een eigen verzinsel met frambozen (zoet), balsamicoazijn (zoet-zuur), cranberry compote (zuur), appelstroop (zoet) en granaatapppelmelasse (zoet), afgemaakt met pezo. Erg lekkere combi al zeg ik het zelf!
Goed de foto’s van de ribs op de Bastard!
Zoals gezegd heb ik helaas onvoldoende kunnen proeven om de verschillende smaken te kunnen duiden, maar het was toch leuk om te doen zo. Bedankt voor het lezen!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik heb ervoor gekozen om de spareribs met 3 verschillende rubs/sausen te bereiden, om te bekijken of dat veel met de smaak doet. Helaas werd ik op de dag van bereiden erg verkouden (ff een Covid test gedaan - gelukkig negatief) en heb ik de smaken onvoldoende kunnen proeven om een echt goed oordeel te vellen :-(. Nog een keer herhalen dus.
Ik heb alle 3 de spareribs een dag van te voren ontdaan van het vlies en in de rub gezet. De 1ste streng heb ik gerubt met de kant-en-klare Noskos spareribs rub (zoet!), de 2e met mijn standaard rub BBQ Magic (veel komijn, veel minder suiker) en de derde met een chipotlerub (lekker spicy)


Vervolgens mochten ze een nachtje marineren. Het plan was om ze om 11 uur in de ochtend op de BBQ te leggen en de 3-2-1 methode te gebruiken. Het liep iets anders doordat we in de middag 2x even de deur uit moesten, dus het is uiteindelijk iets van 3,5-3-0,5 geworden waarbij de BBQ in de 3,5 periode gemiddeld zo’n 75-80 graden was. Ribs waren hierdoor wel fall-of-the-bone, maar iets te naar mijn smaak.
De sausen die ik heb gebruikt waren de volgende:
- Noskos rub met Noskos BBQ saus
- Barbecue Magic met Sweet Baby Ray’s Honey Chipotle
- Chipotle rub met een eigen verzinsel met frambozen (zoet), balsamicoazijn (zoet-zuur), cranberry compote (zuur), appelstroop (zoet) en granaatapppelmelasse (zoet), afgemaakt met pezo. Erg lekkere combi al zeg ik het zelf!



Goed de foto’s van de ribs op de Bastard!




Zoals gezegd heb ik helaas onvoldoende kunnen proeven om de verschillende smaken te kunnen duiden, maar het was toch leuk om te doen zo. Bedankt voor het lezen!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk