- Berichten
- 1.417
Vandaag spareribs bereid op de Q dmv 3-2-1.
Avond ervoor de spareribs ontvliest en ingesmeerd met noskos sparerib rub.
De volgende dag de Q aangestoken en op temperatuur gebracht.
Ribs op gevoel en alleen 2 roosterklemmen gebruikt was benieuwd naar het rooster temp verschil boven en onder. ( dit was gedurende 2 uur zo'n 8 tot 10 graden verschil )
Doordat ik beetje liep te stuntele met de ruimte had ik ze opgedeeld in 2 lagen..ondanks dat ik ze indirect verwarmd heb waren de 2 onderste wat donkerder als gewenst ( onderkant )
Na 3 uur lag het er zo bij in de Q
Heb ze toen gewisseld toen ze in de folie gingen met roomboter, bruine suiker, appel kersen sap, jack daniels whisky.
Na ongv 1:45 bevond ik ze zacht genoeg en heb ik ze uit de folie gehaald onder en bovenkant gelakt en het rooster hoog geplaatst.
Na 20 minuten nogmaals gelakt en na totaal 45 minuten gegrild vond ik ze mooi.
Leermomentje voor mij gewoon op 1 laag garen wellicht volgende x toch in een sparerib standaard.
Mijn vrouw heeft de gewoonte als ik het woord bbq laat vallen dat we spontaan extra gasten regeld die blijven eten.
2 waren echt goed de ander konden beter ik wijd het aan mijn keuze voor 2 lagen.
Wie niet probeert die weet het niet
Avond ervoor de spareribs ontvliest en ingesmeerd met noskos sparerib rub.
De volgende dag de Q aangestoken en op temperatuur gebracht.
Ribs op gevoel en alleen 2 roosterklemmen gebruikt was benieuwd naar het rooster temp verschil boven en onder. ( dit was gedurende 2 uur zo'n 8 tot 10 graden verschil )
Doordat ik beetje liep te stuntele met de ruimte had ik ze opgedeeld in 2 lagen..ondanks dat ik ze indirect verwarmd heb waren de 2 onderste wat donkerder als gewenst ( onderkant )
Na 3 uur lag het er zo bij in de Q
Na ongv 1:45 bevond ik ze zacht genoeg en heb ik ze uit de folie gehaald onder en bovenkant gelakt en het rooster hoog geplaatst.
Na 20 minuten nogmaals gelakt en na totaal 45 minuten gegrild vond ik ze mooi.
Leermomentje voor mij gewoon op 1 laag garen wellicht volgende x toch in een sparerib standaard.

Mijn vrouw heeft de gewoonte als ik het woord bbq laat vallen dat we spontaan extra gasten regeld die blijven eten.
2 waren echt goed de ander konden beter ik wijd het aan mijn keuze voor 2 lagen.
Wie niet probeert die weet het niet
