Beste mensen,
Na flink wat "research" te hebben gedaan en een blauwe doos ribbels in de vriezen hebben liggen gister eindelijk de ribs gemaakt.
Ik was de spareribs gewend van de keurslager, die gleden van het bot, zonder al teveel moeite.
Ik heb de ribbetjes ontvliest ingesmeert met een rub en vervolgens 24 uur laten liggen in folie in de koelkast.
De webert aangemaakt en de temp bleef lekker rond de 100-110 graden.
Helaas brande de snake die ik had gemaakt niet op zoals het hoort, waar die fout zit is me nog niet helder, dus na elke etappe nieuwe kolen toegevoegd.
Ik heb niet helemaal de 3-2-1 methode toegepast, omdat er nogal verschil is tussen de ribs onderlig etc etc.
De tijd die ik nu heb gebruikt is
2,5 uur indirect op de grill.
+/- 1,5 uur laten stomen met appelsap (ingewikkeld in folie zo goed als luchtdicht) of moeten er toch gaatjes inzitten aan de bovenkant?
vervolgens nog een klein uurtje indirect afgegrild.
De ribs waren lekker, maar ze vielen niet echt van het bot af, ene stuk wel andere stuk weer minder.
Ze waren zeker niet vies maar ik had er wel meer van verwacht
Wellicht moet ik sommige tijden nog aanpassen of zijn er andere tips en trucs waar ik rekening mee kan houden?
Alle tips zijn welkom ik hoor graag van jullie
Groeten danny
Na flink wat "research" te hebben gedaan en een blauwe doos ribbels in de vriezen hebben liggen gister eindelijk de ribs gemaakt.
Ik was de spareribs gewend van de keurslager, die gleden van het bot, zonder al teveel moeite.
Ik heb de ribbetjes ontvliest ingesmeert met een rub en vervolgens 24 uur laten liggen in folie in de koelkast.
De webert aangemaakt en de temp bleef lekker rond de 100-110 graden.
Helaas brande de snake die ik had gemaakt niet op zoals het hoort, waar die fout zit is me nog niet helder, dus na elke etappe nieuwe kolen toegevoegd.
Ik heb niet helemaal de 3-2-1 methode toegepast, omdat er nogal verschil is tussen de ribs onderlig etc etc.
De tijd die ik nu heb gebruikt is
2,5 uur indirect op de grill.
+/- 1,5 uur laten stomen met appelsap (ingewikkeld in folie zo goed als luchtdicht) of moeten er toch gaatjes inzitten aan de bovenkant?
vervolgens nog een klein uurtje indirect afgegrild.
De ribs waren lekker, maar ze vielen niet echt van het bot af, ene stuk wel andere stuk weer minder.
Ze waren zeker niet vies maar ik had er wel meer van verwacht

Wellicht moet ik sommige tijden nog aanpassen of zijn er andere tips en trucs waar ik rekening mee kan houden?
Alle tips zijn welkom ik hoor graag van jullie
Groeten danny