- Berichten
- 69
Ik had ze al in de eerste week van de vakantie gekocht, een mooie lap spare ribs. Had toen ook gelijk een lichte twijfel of dat wel ging passen op Smokey Joe.
Gisteren uiteindelijk de tijd genomen om ze te maken. En het was inderdaad een beetje passen en meten. Wat folie extra geplaatst om de directe hitte tegen te houden. Maar dat ging eigenlijk best prima. Ik heb de ribs in de rub gezet en 3 uurtjes gerookt met appel en kersen hout. Het constant houden van de BBQ vergt wat meer aandacht dan normaal en de temperatuur liep geregeld op tot de 130 graden, maar dat mocht de pret niet drukken. Al met al viel het mij mee om een lange sessie te doen op zo'n kleine BBQ.
Na de 3 uur roken heb ik ze ingepakt met een beetje appelsap en weer een uurtje terug gelegd. Vervolgens ingesmeerd met barbecue saus en weer terug gelegd om nog even door te garen.
Na 5 uurtjes waren de ribs klaar en heerlijk gaar. Waarschijnlijk hadden ze aan 5 uur voldoende omdat de temperatuur af en toe wat aan de hoge kant is geweest. De smaak was heerlijk! En vooral heel leuk om een dergelijke sessie op de Smokey Joe te doen. Onderstaand de foto's
De opstelling:
Tijdens het roken:
Inpakken na 3 uurtjes:
Met de saus er op:
Het eindresultaat:
Gisteren uiteindelijk de tijd genomen om ze te maken. En het was inderdaad een beetje passen en meten. Wat folie extra geplaatst om de directe hitte tegen te houden. Maar dat ging eigenlijk best prima. Ik heb de ribs in de rub gezet en 3 uurtjes gerookt met appel en kersen hout. Het constant houden van de BBQ vergt wat meer aandacht dan normaal en de temperatuur liep geregeld op tot de 130 graden, maar dat mocht de pret niet drukken. Al met al viel het mij mee om een lange sessie te doen op zo'n kleine BBQ.
Na de 3 uur roken heb ik ze ingepakt met een beetje appelsap en weer een uurtje terug gelegd. Vervolgens ingesmeerd met barbecue saus en weer terug gelegd om nog even door te garen.
Na 5 uurtjes waren de ribs klaar en heerlijk gaar. Waarschijnlijk hadden ze aan 5 uur voldoende omdat de temperatuur af en toe wat aan de hoge kant is geweest. De smaak was heerlijk! En vooral heel leuk om een dergelijke sessie op de Smokey Joe te doen. Onderstaand de foto's
De opstelling:
Tijdens het roken:
Inpakken na 3 uurtjes:
Met de saus er op:
Het eindresultaat: