BasBQ
Beef en Steak

2x bacon (aller eerste keer......)

Vanmorgen om half 8 de wsm aangestoken en met een lekkere bak koffie wachten tot hij op temeperatuur was. Omdat het regende maar even half onder het afdak gezet.

68CD1B79-3F48-49C9-A7E7-954E9DF9654C-6817-00000B882FF36E6E_zps78c72f4e.jpg


Spek uit de koelkast gehaald en toen de temp stabiel op de 110 stond spek erop. Het was zon beetje half 9.
Meter op 65 graden gezet en toen wachten. De temp in de smoker begon na verloop van tijd wat te stijgen en heb hem toen wat geknepen. Na twee en half uur piepte de meter en klaar om de spek eraf te halen.

69BCF8C7-7EF1-4A3A-BF9A-238A78F7C6EB-6817-00000B883610F450_zpse59a913e.jpg


2CD16414-6569-46AA-99E3-1DFC2030508D-6817-00000B883B9F88D1_zps7dfacbcc.jpg


E8763344-9486-4F9F-841A-A4E8192FEC00-6817-00000B884108C992_zps8a5a7a4c.jpg


Kon het niet laten even een plakje af te snijden en in de koekenpan te bakken.... En ja ben het helemaal met jullie allemaal eens, ik ben verkocht, man wat is dit lekker zeg......

Ligt nu te rusten en af te koelen, vanavond of morgen opsnijden en dan ik niet wachten tot het ontbijt haha........

 
Lekker man! Om je bacon goed te kunnen snijden kun je het even licht aanvriezen.
 
dat is prima gelukt zo te zien, ben blij dat je "verkocht" bent
 
Goed gedaan!
 
Dat ziet er goed uit Boel. Wat zal je huis nu heerlijk naar de bacon meuren. ;D

Ik rook m'n bacon tegenwoordig op 90 a 95C. Dan ligt het nog een uurtje langer in de rook, nog lekkerder! ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan