Vandaag was het uitstekend weer om de bbq aan te steken. In de vriezer lagen nog 2 dikke procureurs van 3,5 kilo en dus was het weer eens tijd voor pulled pork.
Gisteravond in de marinade/rub gezet en vanochtend de bbq op temperatuur gebracht en het vlees erop gelegd (9.20)
De bbq bleef mooi constant en de temp liep gestaag op naar de 70 graden. Tussen door slechts 1 keer de kap open gehad om opnieuw rooksnippers toe te voegen. Om 13.15 het vlees ingepakt in aluminium folie.
De zone ging vervolgens vrij snel en om 16 uur tikte de probe de 88 graden aan. Uitpakken dus maar en aflakken met sweet baby ray bbq saus. Daarna het vlees terug op het rooster.
De kerntemperatuur viel toen helemaal terug naar 78 graden. Pas om 20 uur bereikte ik de 92 graden. Wel een heerlijke bark en smaak.
De rookring vond ik wel iets minder aanwezig dan de vorige keer. De korst was daarentegen weer beter. Gelukkig was de kleinere eerder klaar waardoor ik toch al een broodje kon eten.
Wat duurt dat rusten dan altijd lang he, als je honger hebt en het allemaal zo lekker ruikt...
Nu heb ik genoeg vlees voor een weeshuis!
Dat wordt smullen de komende dagen!
Verstuurd vanaf mijn SM-J730F met Tapatalk
Gisteravond in de marinade/rub gezet en vanochtend de bbq op temperatuur gebracht en het vlees erop gelegd (9.20)
De bbq bleef mooi constant en de temp liep gestaag op naar de 70 graden. Tussen door slechts 1 keer de kap open gehad om opnieuw rooksnippers toe te voegen. Om 13.15 het vlees ingepakt in aluminium folie.
De zone ging vervolgens vrij snel en om 16 uur tikte de probe de 88 graden aan. Uitpakken dus maar en aflakken met sweet baby ray bbq saus. Daarna het vlees terug op het rooster.
De kerntemperatuur viel toen helemaal terug naar 78 graden. Pas om 20 uur bereikte ik de 92 graden. Wel een heerlijke bark en smaak.
De rookring vond ik wel iets minder aanwezig dan de vorige keer. De korst was daarentegen weer beter. Gelukkig was de kleinere eerder klaar waardoor ik toch al een broodje kon eten.
Wat duurt dat rusten dan altijd lang he, als je honger hebt en het allemaal zo lekker ruikt...
Nu heb ik genoeg vlees voor een weeshuis!
Dat wordt smullen de komende dagen!
















Verstuurd vanaf mijn SM-J730F met Tapatalk