- Berichten
- 491
Hallo, als bacon lover..., moest ik er toch aan geloven...
Had me ingelezen, en kon al vlug aan de gang, omdat ik door even langs te gaan bij Frits (waarvoormijndank) wat Leozout (waarvoormijndank) kon bemachtigen.
Had het allemaal goed gepland..., maar ja.., dan gaat het toch altijd anders...
Het moment dat iets mislukt komt natuurlijk steeds dichterbij..., we gaan in ieder geval proberen hier iets moois van te maken.
Hier het stuk zwijn, met knotchen..., dat blijkt achteraf geen goed idee te zijn...

Geziplockedbagged en de koelkast in...

Na 8 dagen (had een verkeerde planning) uit de bag, en de koelkast in voor nog eens 24 uur...

Geprobeerd het zwoerd er af te snijden, mijn snijkunsten moet ik nog "aanscherpen"...
Ook geprobeerd de botten te verwijderen, met die poging ben ik vlug gestopt omdat ik geen benul had of ik dat wel goed deed, en ik vond het erg moeilijk...

Op "Lucille", op en rond de 107?, voor een dikke drie en half uur...

Met dit als eindresultaat...

OMG...
Best tasted bacon ever.....
Ik ben niet vlug van mijn stuk te brengen, maar als ik met het eten van iets lekkers kippenvel krijg op mijn armen, dan is het GOED!!!!
En ik had kippenvel..., en nu weer, nu ik er aan terug denk...
Twee dingen, er zou iets lekkers te maken zijn van het zwoerd..., echter is mij dit niet gelukt, dat vind ik wel jammer...
Ander "ding", ik heb nu een bonk bacon nog over..., hoe bewaar ik dit in de koelkast?
In een bakje, gewoon droog of toch gevacumeerd? Ik neig er na om het tot zondag te bewaren voor een nice Irish or Scottish breakfast...
Meer tips altijd welcome...
Had me ingelezen, en kon al vlug aan de gang, omdat ik door even langs te gaan bij Frits (waarvoormijndank) wat Leozout (waarvoormijndank) kon bemachtigen.
Had het allemaal goed gepland..., maar ja.., dan gaat het toch altijd anders...
Het moment dat iets mislukt komt natuurlijk steeds dichterbij..., we gaan in ieder geval proberen hier iets moois van te maken.
Hier het stuk zwijn, met knotchen..., dat blijkt achteraf geen goed idee te zijn...

Geziplockedbagged en de koelkast in...

Na 8 dagen (had een verkeerde planning) uit de bag, en de koelkast in voor nog eens 24 uur...

Geprobeerd het zwoerd er af te snijden, mijn snijkunsten moet ik nog "aanscherpen"...
Ook geprobeerd de botten te verwijderen, met die poging ben ik vlug gestopt omdat ik geen benul had of ik dat wel goed deed, en ik vond het erg moeilijk...

Op "Lucille", op en rond de 107?, voor een dikke drie en half uur...

Met dit als eindresultaat...

OMG...
Best tasted bacon ever.....
Ik ben niet vlug van mijn stuk te brengen, maar als ik met het eten van iets lekkers kippenvel krijg op mijn armen, dan is het GOED!!!!
En ik had kippenvel..., en nu weer, nu ik er aan terug denk...

Twee dingen, er zou iets lekkers te maken zijn van het zwoerd..., echter is mij dit niet gelukt, dat vind ik wel jammer...
Ander "ding", ik heb nu een bonk bacon nog over..., hoe bewaar ik dit in de koelkast?
In een bakje, gewoon droog of toch gevacumeerd? Ik neig er na om het tot zondag te bewaren voor een nice Irish or Scottish breakfast...
Meer tips altijd welcome...