Beef en Steak

1KG Knapperig buikspekje

 
 
 
 

Veluwse Bob

Pitmaster
Berichten
964
Gister een buikspekje met zwoerd bereid.
Er zat een mooi stukje vlees op wat ik eraf heb gesneden, gerookt en weg heb gesnackt terwijl het echte buikspek nog op zich liet wachten.

temperatuur op 125 graden indirect, gerookt met kersenchunks.
Na 1 uur het zout in de lekbak geschoven en nog goed afgedept.
Laagje olie erop gesmeerd in mijn geval olijfolie ik gebruik nooit zonnebloemolie.
Vervolgens doorgegaard naar 60 graden.
Toen de onderkant ingepakt.
Q opgestookt naar 250 graden en toen zeker wel 45 minuten erop laten liggen totdat zich een mooie laag vormde. ( met afkoelen werd die pas echt knapperig )

Gevolgde recept;

20240802_224156.jpg

20240802_224206.jpg

20240803_081249.jpg

20240803_134057.jpg


20240803_143613.jpg


Even op en top genieten
20240803_145913.jpg

20240803_145903.jpg

20240803_145959.jpg


20240803_153706.jpg


Vervolgens wat groente gewokt, rijst erbij.
Alles op, bleef niks over helaas 🤣

20240803_170926.jpg


20240803_170930.jpg
 
Laatst bewerkt:
Lekker zeg ! Vooral dat momentje met een lekker pilsje en een snack bij de bbq :D
 
Dat ziet er erg goed uit! Ik heb ook nog een stuk in de vriezer. Ik geloof dat ik nu toch wel de motivatie begin te vinden :)
 
Mooi man 🥳
Crispy pork belly mag je me altijd voor wakker maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan