- Berichten
- 1.324
Gister een buikspekje met zwoerd bereid.
Er zat een mooi stukje vlees op wat ik eraf heb gesneden, gerookt en weg heb gesnackt terwijl het echte buikspek nog op zich liet wachten.
temperatuur op 125 graden indirect, gerookt met kersenchunks.
Na 1 uur het zout in de lekbak geschoven en nog goed afgedept.
Laagje olie erop gesmeerd in mijn geval olijfolie ik gebruik nooit zonnebloemolie.
Vervolgens doorgegaard naar 60 graden.
Toen de onderkant ingepakt.
Q opgestookt naar 250 graden en toen zeker wel 45 minuten erop laten liggen totdat zich een mooie laag vormde. ( met afkoelen werd die pas echt knapperig )
Gevolgde recept;
turndontburn.nl
Even op en top genieten
Vervolgens wat groente gewokt, rijst erbij.
Alles op, bleef niks over helaas
Er zat een mooi stukje vlees op wat ik eraf heb gesneden, gerookt en weg heb gesnackt terwijl het echte buikspek nog op zich liet wachten.
temperatuur op 125 graden indirect, gerookt met kersenchunks.
Na 1 uur het zout in de lekbak geschoven en nog goed afgedept.
Laagje olie erop gesmeerd in mijn geval olijfolie ik gebruik nooit zonnebloemolie.
Vervolgens doorgegaard naar 60 graden.
Toen de onderkant ingepakt.
Q opgestookt naar 250 graden en toen zeker wel 45 minuten erop laten liggen totdat zich een mooie laag vormde. ( met afkoelen werd die pas echt knapperig )
Gevolgde recept;

Knapperige Buikspek BBQ recept - Turn Don't Burn
Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor knapperige Buikspek van de BBQ? Kijk dan op deze link. Vragen? Contacteer ons via de website!

Even op en top genieten
Vervolgens wat groente gewokt, rijst erbij.
Alles op, bleef niks over helaas

Laatst bewerkt: