BasBQ
Beef en Steak

1e x Beer Can Chicken

 

GrillGuruJohan

Tondelzoeker
Berichten
6
Hallo allen,

Eerste post van mij (op voorstelrondje na)..

Ik heb vandaag maar eens een simpele Makro-kip op mijn kamado gezet met een blik Amstel in z’n poepert!
Dit is de eerste keer dat ik BCC heb gemaakt dus het was ook een soort van test, evenals de rub die ik op de gok heb gemaakt.

Allereerst heb ik de kip in de rub gezet.
(2 el bruine basterdsuiker, 2 el paprikapoeder, 2 el knoflookpoeder, 1 el chilipoeder, 1 el kaneel, 1 tl cayenne, 1 tl zout, en een paar draaien van de pepermolen)
6292412B-937C-4C12-8178-9C034345C0DB.jpeg


Bbq indirect opgestookt naar 170/180 graden, blik er ingedrukt, kip op ‘t rooster en klepje dicht tot een kerntemperatuur van 77c.
06020B7F-3903-4408-A962-8A0B715EA010.jpeg


3AB96DD6-FA1F-46F4-9CEE-19143CEF4329.jpeg


AE23D437-963C-438C-A037-085642F4845A.jpeg

Als bijgerecht heb ik kant en klare aardappelpartjes in de koekenpan gebakken, witlof kort gekookt en in de lengte doorgesneden, hierover een paar snuffen bruine basterdsuiker voor wat karamelisatie en deze kort om-en-om gegrild. Ook nog 4 maïskolven eropgelegd in alufolie met klontje boter en snufje suiker tot deze gaat waren.
Helaas geen foto hiervan.

Mocht iemand nog tips hebben? Hoor ik ‘t graag.
 
Lekker kippetje!

Wat vond je van je zelfgemaakte rub?

Gefeliciteerd met je 🐔
 
Terug
Bovenaan Onderaan