- Berichten
- 537
Na vorig jaar vooral bezig te zijn geweest met het High&Fast leren (indirect) bereiden van heerlijk vleesch, wil ik me nu toch echt gaan wagen aan de Low&Slow afdeling omdat daar ook veel lekkers tussenzit.
Als eerste proefje een varkensribeye geprobeerd te bereiden.
Deze eenvoudig ingesmeerd met wat mosterd en all purpose rub.
Hierna mijn eerste soort-van-snake ooit in de bbq aangelegd en aangestoken met een paar briketjes. Nadat de temperatuur gestegen was naar 125 graden het vleesch erop gelegd.
Omdat ik geen idee had hoe lang het moest garen tot een kern van ongeveer 70 graden, was het even spannend met het bereiden van de bijgerechten (wat uiteindelijk alleen maar aardappels geworden is..)
Maar na ongeveer 1,5 uur was het zover en was de juiste kerntemperatuur bereikt. Ik moest nog best regelmatig aan de schuifjes pielen, maar de temperatuur bleef daardoor wel redelijk constant tussen de 120 en 130 graden. Leuk om te zien dat je soort-van-snake ook nog echt werkt dan
Afijn het vleesch was klaar
en werd vervolgens op het bord geserveerd met wat aardappeltjes.
Voor een eerste keer smaakte het me zeker goed. Vlees was supermals en sappig en de rub, ook voor het eerst gebruikt, was ook prima te eten.
Nu ik een beetje een idee heb van hoe de snake 'moet', ga ik de volgende keer denk ik spare ribs maken om te kijken hoe het lukt om het zaakje 6 uur of zo draaiende te houden.
Thanks for watchting.
Als eerste proefje een varkensribeye geprobeerd te bereiden.
Deze eenvoudig ingesmeerd met wat mosterd en all purpose rub.

Hierna mijn eerste soort-van-snake ooit in de bbq aangelegd en aangestoken met een paar briketjes. Nadat de temperatuur gestegen was naar 125 graden het vleesch erop gelegd.

Omdat ik geen idee had hoe lang het moest garen tot een kern van ongeveer 70 graden, was het even spannend met het bereiden van de bijgerechten (wat uiteindelijk alleen maar aardappels geworden is..)
Maar na ongeveer 1,5 uur was het zover en was de juiste kerntemperatuur bereikt. Ik moest nog best regelmatig aan de schuifjes pielen, maar de temperatuur bleef daardoor wel redelijk constant tussen de 120 en 130 graden. Leuk om te zien dat je soort-van-snake ook nog echt werkt dan

Afijn het vleesch was klaar

en werd vervolgens op het bord geserveerd met wat aardappeltjes.

Voor een eerste keer smaakte het me zeker goed. Vlees was supermals en sappig en de rub, ook voor het eerst gebruikt, was ook prima te eten.
Nu ik een beetje een idee heb van hoe de snake 'moet', ga ik de volgende keer denk ik spare ribs maken om te kijken hoe het lukt om het zaakje 6 uur of zo draaiende te houden.
Thanks for watchting.