- Berichten
- 548
Paar jaar geleden voor het eerst short ribs gegeten in een BBQ restaurant. Ik was zeer aangenaam verrast. Altijd in het achterhoofd blijven hangen en nu we ondertussen wat ervaring met low&slow hebben, werd het tijd om zelf eens short ribs klaar te maken.
Canadese grain-fed Black Angus aangeschaft. Paar dagen op voorhand laten ontdooien. Wat een mooie marmering! Maar toch ook nog veel vet moeten verwijderen, dat bovenop het vlies zat. 200g vet op een rib van 1400g. (En dan zat er nog een hele homp tussen het vlees in) Lijkt me veel, niet?
Ontdaan van de vliezen en dan ingerubd met peper, zout en wat look en beetje paprika.
's Morgens om 9u30 bbq aangemaakt en om 10u30 de rib erop gelegd. Bbq vrij constant rond de 120° kunnen houden tijdens de hele run. 14u30 ingepakt in alu folie. Dan ging de temperatuur vrij vlot de lucht in en zaten we snel aan 90°. Wat geprikt, maar nog niet botermals. Heeft nog bijna een uurtje opgelegen tot 95°.
Heeft in totaal dus 6u nodig gehad. Om 16u30 waren we dus sneller klaar dan voorzien.
Even laten uitdampen en dan ingepakt in de koelbox.
Rond 18u uitgepakt en verorberd samen met varkensbuikrib, koolsla en Hasselback patatten.
Resultaat was boterzacht vlees, met een (te?) machtige smaak. Miste klein beetje kruiding.
Ik was niet meer zo zwaar onder de indruk als indertijd in het restaurant. Het proefde echt wel heel vettig en in de mond voelde het wat blubberig aan. Totaal geen bite.
Had ik het mss wat groter in mijn hoofd gemaakt...? Of...?
Canadese grain-fed Black Angus aangeschaft. Paar dagen op voorhand laten ontdooien. Wat een mooie marmering! Maar toch ook nog veel vet moeten verwijderen, dat bovenop het vlies zat. 200g vet op een rib van 1400g. (En dan zat er nog een hele homp tussen het vlees in) Lijkt me veel, niet?
Ontdaan van de vliezen en dan ingerubd met peper, zout en wat look en beetje paprika.
's Morgens om 9u30 bbq aangemaakt en om 10u30 de rib erop gelegd. Bbq vrij constant rond de 120° kunnen houden tijdens de hele run. 14u30 ingepakt in alu folie. Dan ging de temperatuur vrij vlot de lucht in en zaten we snel aan 90°. Wat geprikt, maar nog niet botermals. Heeft nog bijna een uurtje opgelegen tot 95°.
Heeft in totaal dus 6u nodig gehad. Om 16u30 waren we dus sneller klaar dan voorzien.
Even laten uitdampen en dan ingepakt in de koelbox.
Rond 18u uitgepakt en verorberd samen met varkensbuikrib, koolsla en Hasselback patatten.
Resultaat was boterzacht vlees, met een (te?) machtige smaak. Miste klein beetje kruiding.
Ik was niet meer zo zwaar onder de indruk als indertijd in het restaurant. Het proefde echt wel heel vettig en in de mond voelde het wat blubberig aan. Totaal geen bite.
Had ik het mss wat groter in mijn hoofd gemaakt...? Of...?











