Beef en Steak

1e keer Short ribs

boer_rp

Tondelzoeker
Berichten
4
Afgelopen weekend voor de eerste meer short ribs (2x 1.7kg) gemaakt op mn Boretti Carbone. In Rib stars hot rub gemarineerd een nacht en vervolgens om 9.30 begonnen. Het constant op temp houden was nog wel lastig - met een nieuwe lading houtskool Marabu vloog de temp omhoog naar 130-140. Dat wordt nog even leren doseren. 1 rib vanaf 70 graden ?bloot? door de zone laten gaan en 1 texas crunch. Dat leverde een duidelijk verschil op waarbij niet inpakken toch beter bevallen is. Sinds vandaag een Napoleon 22k leg erbij dus daar gaan we het ook weer mee oefenen.
7f9877859b18b1030469532177eae281.jpg
cd83b26d53def7e2f7065ce785b20f14.jpg
ec0c8e67de5302fcb1f6b36827ed28d2.jpg
5b6d7d63793316976606a7b50c7c75cd.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker! Probeer de volgende keer (kokos)briketten i.p.v. houtskool, waarschijnlijk is de temperatuur dan beter laag te houden
 
Mooie short ribs, hier lagen ze er ook op vandaag.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk
 
Lekker bezig geweest. Zier er goed uit. Ook leuk dat je 2 verschillende bereidingen gemaakt hebt. Kun je mooi het verschil proeven.
En nieuw speelgoed is altijd leuk. Ben benieuwd hoe de napoleon bevalt.
 
@Bram

Nu zelf met de Nap aan de gang. Heb al wel 2x een workshop bij BBQ mannetjes gedaan (Efty Eutichides) die met Nappies werkt. Vond het bij de workshops erg fijne apparaten: schuin wegdraaiende deksel oa, meer RVS dan Weber, slimmer rooster (in 3-en). 1 september gaan we weer naar Den Oever om weer nieuwe dingen te proberen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan