BasBQ
Beef en Steak

1e keer PP

 

Tommybear1979

Kooltjesharker
Berichten
172
De voorbereiding voor mijn eerste PP.
Vanavond op de bbq.
Noskos recept.
Dat injecteren is wel een beetje vreemd als je dat voor het eerst doet.
Wordt vanavond (laat) vervolgd...
1bc6f20faaf6847a00526e061a5403d0.jpg
17da69ae3a3cfa765cfc752adf04f4de.jpg
8d821c68f24f4c9a5c04ff0bb7c9a702.jpg
f29b39259d80583375ba7880ee52344c.jpg
c09c507a988aa1da3f0984b2ccb3a531.jpg
698b854c8e983850351994ccfe0d7dc9.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
veel succes, altijd speciaal je eerste pulled pork, geniet ervan.
 
I.i.g. een goede start, veel plezier en succes morgen. ;)
 
Bij deze mijn notities en foto voor en na glaze.
22:45 Vlees  6C,  rooster  96C
00:05 Vlees 32C, rooster 130C
02:06 Vlees 58C, rooster 106C
04:03 Vlees 64C, rooster 113C
06:03 Vlees 63C, rooster  96C. zone?
07:53 Vlees 72C, rooster 149C. temperatuur spike omdat zone voorbij is?
08:00 Vlees 74C, glaze aanbrengen.


Volgens rececept nu 2 uur laten gaan (tenzij denk ik de 88C wordt gehaald).
Dan inpakken en naar 88C. Prikken. Als zacht dan inpakken en rusten voor een uur.
Maar bij ons zal hij dan ook in handdoeken ingepakt worden tot het avond eten.
Dan pullen en eindsaus erdoor.
Mis ik nog iets?
f91c77bb3e2a6f471d1709effdc1ad01.jpg
54f02a6de36d8e909868144ffdeb2c72.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Volgens rececept nu 2 uur laten gaan (tenzij denk ik de 88C wordt gehaald).
Dan inpakken en naar 88C. Prikken. Als zacht dan inpakken en rusten voor een uur.
Maar bij ons zal hij dan ook in handdoeken ingepakt worden tot het avond eten.
Dan pullen en eindsaus erdoor.
Mis ik nog iets?
f91c77bb3e2a6f471d1709effdc1ad01.jpg
54f02a6de36d8e909868144ffdeb2c72.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
[/quote]

Gaat goed komen daar :)
Als hij bij 88gr. nog niet soepel inprikt mag de temperatuur best nog wat hoger tot dat wel het geval is :-?
88 gr. is een richtlijn.
Maar meestal is het wel goed. :)
 
thnx Hans. Dat had ik ook al begrepen. 88C is soort van startpunt waar je begint met prikken.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
nog een vraagje.  Als hij klaar is een je wil hem warmhouden door te isoleren. Doe je dat dan ipv het rusten?
Of moet je hem eerst een uur laten rusten en dan isoleren?
alvast bedankt!

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Tommybear1979 zei:
nog een vraagje.  Als hij klaar is een je wil hem warmhouden door te isoleren. Doe je dat dan ipv het rusten?
Of moet je hem eerst een uur laten rusten en dan isoleren?
alvast bedankt!

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Da wee'k nie.
Die van ons is meestal nipt voor het eten klaar, zo niet eten we wat eerder of later.
Dus lang warm houden hebben we eigenlijk nog niet gedaan.
 
inmiddels in de ge?mproviseerde warmhouddoos. Eind vd middag pullen.
Ben benieuwd wat ik en onze gasten ervan vinden.
Eind temp 92C. Bij 88C prikte hij al best zacht, maar wilde zeker zijn.
f4f959118c16fd64a1ce4a97baf95f24.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Ik laat hem een 20 min rusten met een los vel alu folie erover voor ik hem terug inpak en in handdoeken wikkel.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Je zegt dat je mijn recept volgt, maar je hebt niet na 5 uur de glaze erop gedaan. ;)
 
Hmm. Tja. Misschien wel het recept maar niet het wedstrijd element.
Jouw recept, jij mag het zeggen.
Was mijn PP conform Noskos?

Was zeer smakelijk!
Nog klein beetje over voor de lunch van morgen.

Zeker voor herhaling vatbaar. Maar dan toch ff een draadloze oplossing fixen voor de temperaturen. Huidige draadloze ding haalt net de 4 meter.
c44063a5cad642d1273f1238537fa6de.jpg
3aff891aa5e083a86c2ce9de8e3650e5.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
TheJoster zei:
Wat heb je voor de glaze gebruikt?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Ik heb de glaze gebruikt zoals in recept van Noskos
1/2 cup bbq saus
2 el appelazijn
2 el honing



Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Ziet er prima uit, alvast gefeliciteerd met je knor. <:p
 
Het gaat niet om het wedstrijdelement maar om het moment van inpakken Nu heb je de buitenkant heel lang vocht laten verdampen. Daar wordt je vlees niet sappiger van.
 
Okidoki. Volgende zal ik hem na 5 uur op bereiken 74C inpakken. Zal ook wel wat in de totaal tijd schelen. Ook blijk je naast een rits broodjes PP niet nog compleet te hoeven bbqen. Dus volgende keer wekker vroeg zetten en op de dag zelf starten. En dan niet nog een rits sat?, dadels, worstjes, mais, ananas op de bbq leggen voor etenstijd.
Geeft ook betere nachtrust.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Het kan in zo?n 8 uur op die manier. Dus gewoon vroeg opstaan. Maakt het allemaal een stuk rustiger.
 
Terug
Bovenaan Onderaan