Afgelopen weekend voor het eerst Pulled Pork op de gasser gemaakt.
Maandag zouden we eters hebben, dus maandag avond moest het op tafel staan.
Het originele plan was om maandag vroeg te beginnen, maar omdat je geen garantie hebt wanneer het klaar is, besloten om toch zaterdag middag te starten. Zondag moest ik even mijn jongste naar het vliegveld brengen. Op zaterdag pas laat in de middag gestart omdat er nog wat spullen binnen moesten. Dat het laat (of eigenlijk heel vroeg) zou worden maakte op mijn eerste vakantiedag toch niet uit.
Op mijn vrouw haar werk 2 stukken procureur van 1200-1300 gram gehaald.
Injectievloeistof gemaakt van runderbouillon en rub kruiden.
Daarna fijn gemasseerd.
Ingepakt en laten rusten.
Gasser en rookpakketjes in orde gemaakt, 2e gasfles paraat en opgestookt.
Bij 110?C op het rooster gelegd.
Ik liep een beetje te tobben met de temperatuur. 1 brander voluit laat de temperatuur wegzakken naar 95?C. 2 branders minimaal hielden het in het begin redelijk op 115?C, maar schoot later weer door naar 125?C.
21:00 uur.
De 1e tikt de 82 graden aan en duikelt daarna naar beneden (79?C). Besproeit met wiskey-appelsap-appelazijn mengsel.
Wind is wat minder geworden en dat heeft duidelijk invloed op de temperatuur welke makkelijker constant is te houden.
Als het net zo smaakt als dat het ruikt, dan wordt het nog wat
De eerste had de 88?C aangetikt. De thermometer zat niet goed in het midden. De satehprikker had nog te veel weerstand. Thermometer verplaatst, en geeft nu 86?C.
03:00
Omdat ik tijdens het prikken verschil merk aan de linker en de rechterkant van de procureur heb ik ze omgedraaid. Er zit een soort thermische onbalans in de Q omdat ik het toch niet echt strak op 1 temperatuur weet te krijgen.
1 brander is net te weinig en 2 net te veel.
04:00
Beide ingepakt en af aan het koelen.
Opwarmen en pullen gaat maandag gebeuren.
Voor het inpakken nog wel ff een stukje er af gehaald om te proeven en dat vond ik veelbelovend.
Hoefde in ieder geval geen moeite te toen om het eraf te krijgen.
Maandag beide procureurs uit de koelkast gehaald.
Gasser naar 150 graden gebracht (dat gaat dan weer wel heel makkelijk) en de procureurs in de folie opgewarmd tot een kern van 60 graden
Na een krap uurtje zaten ze allebei op 60 graden.
Toen ze net uit de koelkast haalde was het 1 massief blok dus ik had mijn twijfels.
Ongegrond zo bleek later want ze vielen beide van ellende uit elkaar. Pullen was een eitje.
Mis alleen de rookrand. Volgende keer wat meer hout erbij denk ik.
Beetje saus erdoor en geserveerd met Louisiana koolsla uit het boek van Jord.
Dressing iets zoeter gemaakt met wat meer honing omdat ik het originele recept iets te zuur vond.
Geserveerd met Turks brood.
Altijd leuk als anderen van je gepruts genieten :-D
Het was een leuke en leerzame ervaring.
Nog even de getallen:
Bedankt voor het kijken.
Maandag zouden we eters hebben, dus maandag avond moest het op tafel staan.
Het originele plan was om maandag vroeg te beginnen, maar omdat je geen garantie hebt wanneer het klaar is, besloten om toch zaterdag middag te starten. Zondag moest ik even mijn jongste naar het vliegveld brengen. Op zaterdag pas laat in de middag gestart omdat er nog wat spullen binnen moesten. Dat het laat (of eigenlijk heel vroeg) zou worden maakte op mijn eerste vakantiedag toch niet uit.
Op mijn vrouw haar werk 2 stukken procureur van 1200-1300 gram gehaald.
Injectievloeistof gemaakt van runderbouillon en rub kruiden.
Daarna fijn gemasseerd.
Ingepakt en laten rusten.
Gasser en rookpakketjes in orde gemaakt, 2e gasfles paraat en opgestookt.
Bij 110?C op het rooster gelegd.
Ik liep een beetje te tobben met de temperatuur. 1 brander voluit laat de temperatuur wegzakken naar 95?C. 2 branders minimaal hielden het in het begin redelijk op 115?C, maar schoot later weer door naar 125?C.
21:00 uur.
De 1e tikt de 82 graden aan en duikelt daarna naar beneden (79?C). Besproeit met wiskey-appelsap-appelazijn mengsel.
Wind is wat minder geworden en dat heeft duidelijk invloed op de temperatuur welke makkelijker constant is te houden.
Als het net zo smaakt als dat het ruikt, dan wordt het nog wat
De eerste had de 88?C aangetikt. De thermometer zat niet goed in het midden. De satehprikker had nog te veel weerstand. Thermometer verplaatst, en geeft nu 86?C.
03:00
Omdat ik tijdens het prikken verschil merk aan de linker en de rechterkant van de procureur heb ik ze omgedraaid. Er zit een soort thermische onbalans in de Q omdat ik het toch niet echt strak op 1 temperatuur weet te krijgen.
1 brander is net te weinig en 2 net te veel.
04:00
Beide ingepakt en af aan het koelen.
Opwarmen en pullen gaat maandag gebeuren.
Voor het inpakken nog wel ff een stukje er af gehaald om te proeven en dat vond ik veelbelovend.
Hoefde in ieder geval geen moeite te toen om het eraf te krijgen.
Maandag beide procureurs uit de koelkast gehaald.
Gasser naar 150 graden gebracht (dat gaat dan weer wel heel makkelijk) en de procureurs in de folie opgewarmd tot een kern van 60 graden
Na een krap uurtje zaten ze allebei op 60 graden.
Toen ze net uit de koelkast haalde was het 1 massief blok dus ik had mijn twijfels.
Ongegrond zo bleek later want ze vielen beide van ellende uit elkaar. Pullen was een eitje.
Mis alleen de rookrand. Volgende keer wat meer hout erbij denk ik.
Beetje saus erdoor en geserveerd met Louisiana koolsla uit het boek van Jord.
Dressing iets zoeter gemaakt met wat meer honing omdat ik het originele recept iets te zuur vond.
Geserveerd met Turks brood.
Altijd leuk als anderen van je gepruts genieten :-D
Het was een leuke en leerzame ervaring.
Nog even de getallen:
Bedankt voor het kijken.