Altijd al een keer MOINK balls willen maken en afgelopen zaterdag was mijn schoonbroer jarig, die zelf ook wel van een bbqtje houd.
Aangezien het recept van Noskos aangaf dat hij er ongeveer 30 ballen van had gedraaid met 750 gram gehakt ging ik voor 1kg.
Het originele recept heb ik dus een beetje aangepast;
Ingredi?nten:
voor de balletjes:
950 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram) kon ik niet zo snel vinden, dus werd het ongeraspte, 100 gram.
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels knoflookpoeder gebruikt ipv verse knoflook; ivm tijdsgebrek
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
160 ml melk
2 theelepels gedroogde oregano
4 theelepels gedroogde peterselie
3 pakjes "Zandbergen" ontbijtspek (gerookt!), 150gr/?1,49 bij Jumbo.
Barbecue rub (Bad Byrons But Rub gebruikt)
Barbecuesaus (je eigen favoriet, of Larry's recept hieronder)
Coctailprikkertjes
Bereidingsfoto's;
Dan kom je erachter dat je bent vergeten om de BBQ rub over de 44 reeds gedraaide balletjes te doen, dan maar over de spek heen...
En dan is het afwachten....
Doordat ik het rookhout (snippers) OP de bbq kolen had gegooid, onstonden er vlammen. Hierdoor liep de temperatuur op naar 150 graden en waren de balletjes in 45 minuten klaar (73 graden). Snel alle schuiven dichtgezet om vervolgens te lakken met bbq saus (gelakte MOINKS na 15 minuten van de bbq gehaald om geen droge ballen te krijgen).
Dit was het resultaat.
Ze vonden het allemaal erg lekker en op, ruim voordat het feest voorbij was!
Volgende keer:
- Minder gehakt zodat ik minder ballen heb
- Echte parmazaan (ipv ik denk te hebben gebruikt mozzarella)
- Iets anders verzinnen voor het rookhout, om te voorkomen dat de temperatuur naar 150 graden gaat
- Meer knoflookpoeder (of verse knoflook gebruiken)
- Aflakken met een zoete saus (bijv, appel) ipv een pittige saus; complementeerd de smaak van het bacon denk ik beter.
Aangezien het recept van Noskos aangaf dat hij er ongeveer 30 ballen van had gedraaid met 750 gram gehakt ging ik voor 1kg.
Het originele recept heb ik dus een beetje aangepast;
Ingredi?nten:
voor de balletjes:
950 gram rundergehakt
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels knoflookpoeder gebruikt ipv verse knoflook; ivm tijdsgebrek
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
160 ml melk
2 theelepels gedroogde oregano
4 theelepels gedroogde peterselie
3 pakjes "Zandbergen" ontbijtspek (gerookt!), 150gr/?1,49 bij Jumbo.
Barbecue rub (Bad Byrons But Rub gebruikt)
Barbecuesaus (je eigen favoriet, of Larry's recept hieronder)
Coctailprikkertjes
Bereidingsfoto's;
Dan kom je erachter dat je bent vergeten om de BBQ rub over de 44 reeds gedraaide balletjes te doen, dan maar over de spek heen...
En dan is het afwachten....
Doordat ik het rookhout (snippers) OP de bbq kolen had gegooid, onstonden er vlammen. Hierdoor liep de temperatuur op naar 150 graden en waren de balletjes in 45 minuten klaar (73 graden). Snel alle schuiven dichtgezet om vervolgens te lakken met bbq saus (gelakte MOINKS na 15 minuten van de bbq gehaald om geen droge ballen te krijgen).
Dit was het resultaat.
Ze vonden het allemaal erg lekker en op, ruim voordat het feest voorbij was!
Volgende keer:
- Minder gehakt zodat ik minder ballen heb
- Echte parmazaan (ipv ik denk te hebben gebruikt mozzarella)
- Iets anders verzinnen voor het rookhout, om te voorkomen dat de temperatuur naar 150 graden gaat
- Meer knoflookpoeder (of verse knoflook gebruiken)
- Aflakken met een zoete saus (bijv, appel) ipv een pittige saus; complementeerd de smaak van het bacon denk ik beter.