Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
floriske zei:Als je een paar posts terug had gelezen had je gezien waarom
Ingredi?nten:
- 2 of 3 strengen lendespareribs/babyback ribs (1,5 ? 2 kg)
- 230 ml ketjap manis
- 100 ml olijfolie
- 270ml chilisaus hot (Go Tan)
- 4 tl sambal oelek
- 5 tl cajun kruidenmix
- 1 tl zout
- 100 gram bruine suiker
- 5 teentjes knoflook, uitgeperst (of 25 gr kant en klare geperste knoflook)
- 2 el honing
Bereiding
- Breng de ketjap, olie en chilisaus aan de kook
- Los de suiker en zout in de vloeistof op
- Voeg de cajun kruiden, sambal en knoflook toe
- Haal de pan van het vuur en klop de vloeistof met een garde een minuut lang goed door zodat de olie goed vermengd wordt met de ketjap en de chilisaus
- Voor de glaze/basting haal je 200 ml uit de pan en breng je dit opnieuw aan de kook
- roer hier de honing doorheen. Laat dit mengel afkoelen en zet het weg voor gebruik bij de barbecue
- Snijdt de spareribs in porties. Uit 1 sparerib snij je 2 of 3 porties
- Als het eerste deel marinade is afgekoeld, haal je de stukken sparerib er door heen en leg je ze in een pan of braadslede
- Giet het restant van de marinade over de spareribs in de pan of braadslede
- Laat de spareribs minimaal 24 uur marineren en haal ze ongeveer iedere 6 uur opnieuw door de marinade zodat deze goed over de ribs verdeeld wordt
- Zorg dat je je barbecue ingericht hebt met 2 zones, naast de kooltjes plaats je een aluminium wegwerp druipbak, gevuld met water.
- De ideale temperatuur op het rooster ter hoogte van de ribs is tussen de 100 en 150 graden
- leg de spareribs boven de druipbak en met de botjes naar beneden of in een ribrek.
- Laat de spareribs zo ongeveer 3 uur liggen
- Wikkel daarna de spareribs in aluminium folie (of leg ze bijvoorbeeld in een met aluminium folie afgedekte braadslede met inlegrooster) met ca 30ml appelsap per rib (15ml per halve rib)
- Leg de spareribs weer terug op de bbq en laat ze zo ongeveer 2 uur liggen
- Haal daarna de spareribs uit de aluminium folie en smeer ze in met de glaze/basting
- Herhaal dit na ongeveer een half uur
- Wacht nog een half uur en genieten maar!