BasBQ
Beef en Steak

1e keer kipgrilworst met kaas.

 

Tommybear1979

Kooltjesharker
Berichten
172
Na alle grillworst die ik hier langs zag komen heb ik ze zelf ook maar eens gemaakt. Dit alles nav het bbqjunkie recept.
700gr kipgehakt (ongekruid)
233gr jong belegen kaas in kleine blokjes.
gehakt en kaas gemengd en in 4 gelijke porties gesplitst.
4 rolletjed gemaakt met vershoudfolie en ruim een uur in de koelkast.
Vervolgens pan heetwater gemaakt, Ikea Fantast thermometer in een worst gestoken en de worstjes te water gelaten.
Ik heb nog een pannendeksel op de worsten gelegd omdat ze gingen drijven.
Bbq aangestoken en wachten op totdat binnen het piepertje van de worst zou gaan bij 70C kerntemperatuur.
Uitgepakt (lastig hoor) en het uitgelopen kaas voor t grootste deel verwijderd.
2 worstjes door de rub van Noskos z'n site en 2 worstjes door standaard kipkruiden uit de supermarkt.
Afgegrild op de bbq, geen tijd aangehouden maar gewoon op uiterlijk gedaan.
Bevindingen:
- erg lekker, voorkeur voor de noskos rub
- inpakken in de vershoudfolie gaat nogal onhandig. Heeft iemand een filmpje hoe dit handig te doen?
- er was veel kaas uitgelopen, ik denk zeker 1/4. hoe is dat bij jullie?

Zeker op korte termijn voor herhaling vatbaar!
53edcb2120098bed947747933fde09d2.jpg
d578651c049b75638506cbfae941aeae.jpg
4cea68aee639eb67eac00d2ad6482cde.jpg
2570fba0fa6e8b6ad5756569ffa2ab6f.jpg
3343d28db25008eeac0f9001272433c3.jpg
a3190fefc29a3826df12bb48355c3cfc.jpg
 
Ik had precies hetzelfde met de kaas. Ben benieuwd naar andere ervaringen!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zelf gebruik ik wat oudere kaas die heeft hier minder last van. Het zal toch prima gesmaakt hebben.
denk dat het gebruik van grillworstdarmen ook uitmaakt
 
Vandaag werd ik geïnspireerd door je recept.
Aangezien ik de aankomend week vrij ben heb ik diverse artikelen besteld om dit ook te gaan maken.
Alleen weet ik dan niet of ik ze op de Q ga maken of in de oven??
U hoort nog van mij ??
 
Vandaag werd ik geïnspireerd door je recept.
Aangezien ik de aankomend week vrij ben heb ik diverse artikelen besteld om dit ook te gaan maken.
Alleen weet ik dan niet of ik ze op de Q ga maken of in de oven??
U hoort nog van mij ??
In de geest van het genootschap hopelijk op de Q en komen de foto’s erbij
 
Ik heb hem zonder kaas gemaakt en dat was ook prima van smaak. Eigen kruiderij gemaakt met wat extra gerookte paprika. Smaakte goed.

Groeten van Robert
 
Ziet er goed uit! De tweede worst staat bij mij te koken en straks gaat de Joe Jr aan!

Groeten van Robert
 
Terug
Bovenaan Onderaan