Vandaag op het menu: gyros van kippendijen en van procureur.
Na het lezen van Frits zijn ervaring met de NOSKOS - The Greek rub (https://www.bbqgenootschap.nl/threads/noskos-the-greek-is-het-wat.30779/ ), werd ik toch wel enthousiast om dit ook te gaan proberen. Met wat aanwijzingen m.b.t. gaartijd en met temperatuurmeter ben ik ook maar aan de slag gegaan!
Eerst even naar Delft gereden om daar de NOSKOS rub te halen en even een wat procureur en kippendijen opgehaald.
De procureur afgedept, lapjes gesneden van zo’n 1cm dik en een klein beetje ingesmeerd met olijfolie. Daarna de rub erop gesmeerd. Ik had zo’n 1.7kg aan procureur en gebruikte zo’n 30-35 gram aan kruiden.
De kippendijen even schoongemaakt en ook hier wat olie op gesmeerd en daarna weer de rub.
Kippendijen aan een spies geregen:
De kamado met gietijzeren rooster naar zo’n 200 graden gebracht en toen de kip en varken erop gelegd:
Na zo’n 6 minuutjes de boel omgedraaid en even gewacht tot de procureurlapjes en kip mooi gegaard waren:
Gyros is klaar!
Pita met wat gyros en tzatziki:
Volgende keer gebruik ik de Letz tandoori spiezen voor de kip en wil ik de procureurlapjes iets langer liggen voor een krokanter korstje.
Al met al, een geslaagde 1e keer waar er nog nog vele pogingen van zullen komen
Na het lezen van Frits zijn ervaring met de NOSKOS - The Greek rub (https://www.bbqgenootschap.nl/threads/noskos-the-greek-is-het-wat.30779/ ), werd ik toch wel enthousiast om dit ook te gaan proberen. Met wat aanwijzingen m.b.t. gaartijd en met temperatuurmeter ben ik ook maar aan de slag gegaan!
Eerst even naar Delft gereden om daar de NOSKOS rub te halen en even een wat procureur en kippendijen opgehaald.
De procureur afgedept, lapjes gesneden van zo’n 1cm dik en een klein beetje ingesmeerd met olijfolie. Daarna de rub erop gesmeerd. Ik had zo’n 1.7kg aan procureur en gebruikte zo’n 30-35 gram aan kruiden.
De kippendijen even schoongemaakt en ook hier wat olie op gesmeerd en daarna weer de rub.
Kippendijen aan een spies geregen:
De kamado met gietijzeren rooster naar zo’n 200 graden gebracht en toen de kip en varken erop gelegd:
Na zo’n 6 minuutjes de boel omgedraaid en even gewacht tot de procureurlapjes en kip mooi gegaard waren:
Gyros is klaar!
Pita met wat gyros en tzatziki:
Volgende keer gebruik ik de Letz tandoori spiezen voor de kip en wil ik de procureurlapjes iets langer liggen voor een krokanter korstje.
Al met al, een geslaagde 1e keer waar er nog nog vele pogingen van zullen komen
