BasBQ
Beef en Steak

1e keer brisket

 

BigDutch

Vuurmaker
Berichten
97
Vandaag is het dan zo ver, ik ga voor de aller eerste keer brisket bereiden. Ik heb gisteren samen met mij slager het stuk vlees uitgezocht en gesneden, erg leuk en leerzaam om met een vakman te doen! Ter plaatse in de rub gezet en vanochtend (om 0900) op mijn smoker gezet. Ik gok dat dit stuk zo’n 10 uur gaat duren aangezien het 3.9kg weegt.

Low en slow, dus de temperatuur blijft de eerste paar uur rond de 110 graden. Na 3-4 ga ik kijken hoe de bark zich vormt om dan eventueel de temp wat omhoog te gooien.

Wordt vervolgd!
1529201ff2e2d334ace06d3bce36b57e.jpg

84eb5d0f25a7c72e2e25cb3d28972944.jpg

4aaa2d6eb836830674b6a8b59da75c05.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker met vuur spelen. Veel plezier!
 
Gaaf op een echte smoker. Veel plezier met de bereiding. Ik hou je draadje in de gaten!!

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Kijk dat is het "echte" werk. Dat word een leuk dagje. Wel hard werken !
 
Nederlands koetje? Dan zou ik zeker niet hoger in temperatuur gaan straks.
Have Fun!
 
3954ab8b7c8e17a95b9f09f3b9793e5c.jpg


3.5 uur verstreken en de bark begint te komen!

Bedankt allemaal

[mention]Hetoudestrandhuis [/mention] Amerikaanse black angus


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
8 uur voorbij, volwaardige low & slow sessie zo haha. Point is 82 en de flat 73 dus ik heb de brisket omgedraaid om gelijkmatiger te garen. Vet begint mooi weg te smelten

a40e5d4315afa91a27caadb57305a761.jpg

2fe3dd771dfd677b22ce2dde713aae9f.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
That’s a wrap! Na iets meer dan 9 uur ben ik tevreden met de bark en gaat hij in de wrap terug op de smoker. Nu wachten tot hij zacht en soepel aanvoelt en dan het lastigste…rusten tot morgen

Uiteraard zal ik een foto posten van het eindresultaat, en de burned ends want die zijn geloof ik verplicht voor de sticker

5c789fce4cdfae61efcbd6ebe5acae15.jpg

b3ee0c39f497c3be46666f825fefb209.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Hij ziet er goed uit!
Wanneer gaat hij eraan?
 
Daar is ie dan…na 14 uur gerust te hebben tijd om te snijden en vooral te proeven! De smaak is echt heerlijk en de bark zit er goed op. Heel tevreden zo voor een eerste keer. Als ik iets moet noemen als verbeterpunt is dat ik de volgende keer de bark wat meer textuur wil geven voor net een beetje meer bite.

Straks aan de slag met de burnt ends, voor nu eerst even hier van genieten

de8b3641be11a45278b965ce758246ae.jpg

bc122f5722e745e4070b69f608855b0b.jpg

25b0ca2751ab49f005f0753bae5ca4c0.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er sappig uit, smakelijk eten
 
Zo, ziet er mooi en heel lekker uit!
Handige functie dat logboek van je thermometer. Welke thermometer is dat?
 
Zo, ziet er mooi en heel lekker uit!
Handige functie dat logboek van je thermometer. Welke thermometer is dat?

Dankje! De thermometer is van Inkbird, de IBT 2x. Prima prijs en goede kwaliteit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er zeer goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan