- Berichten
- 12
Vandaag voor het eerst een beer can chicken gemaakt.
Had een kipje van 1,6 kg bij de vomar gekocht.
Deze op 170 graden op de WMT gezet.
Heb kokosbriketten van fire up gebruikt.
2 blokjes kersenhout om te roken.
Heb de kip ingesmeerd met een rubje en m op een half blikje bier gezet.
De kip heeft er uiteindelijk een uur en drie kwartier opgestaan.
Wat ik merkte toen ik het rookhout erop deed de temperatuur opliep richting de 200 graden. Daarna liep het terug en bleef stabiel op 170 à 175 graden.
Hier nog een paar foto's die ik genomen heb.
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Had een kipje van 1,6 kg bij de vomar gekocht.
Deze op 170 graden op de WMT gezet.
Heb kokosbriketten van fire up gebruikt.
2 blokjes kersenhout om te roken.
Heb de kip ingesmeerd met een rubje en m op een half blikje bier gezet.
De kip heeft er uiteindelijk een uur en drie kwartier opgestaan.
Wat ik merkte toen ik het rookhout erop deed de temperatuur opliep richting de 200 graden. Daarna liep het terug en bleef stabiel op 170 à 175 graden.
Hier nog een paar foto's die ik genomen heb.





Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk