BasBQ
Beef en Steak

1e Brisket

 
 

man_of_magic

Vuurmaker
Berichten
73
1e zonnige weekend, tijd voor m'n 1e bristket (flat van Aalvink) op de pit barrel cooker (met wat kippenbouten)

Brisket in een rub combo van Big Ron's Hint of Housting en de PBC Beef&Game Rub
20150308_134237.jpg


Brisket + wat bouten
20150308_142848.jpg


Coco briketten gaan lekker
20150308_142859.jpg


Probes in, deksel erop, smoke away!
20150308_143018.jpg


Begint ergens op te lijken...
20150308_171025.jpg


Bij de 160 F. mark in het bakblik met folie en wat boillon (de kip is verdwenen  :p )
20150308_202958.jpg


Het eindresultaat 8)
20150308_203107.jpg

20150308_203227.jpg


Was aardig voor een eerste poging, volgende keer wil 'm wat minder droog. Bedankt voor het kijken!
 
leuk zo'n hangende brisket, het is en blijft een lastig stukje vlees
 
Nice hanging brisket! Gefeliciteerd met je stickertje!
De volgende keer injecteren, zeker met een Nederlandse koe...
 
Ziet er goed uit, gefeliciteerd met je Koetje.
 
Een knorrie verdiend! Gefeliciteerd!
Hoe lang heeft ie in de ton gezeten?
 
Ceriel zei:
Nice hanging brisket! Gefeliciteerd met je stickertje!
De volgende keer injecteren, zeker met een Nederlandse koe...

Thanks, injecteren had ik gedaan, maar misschien te weinig.


Lin zei:
Een knorrie verdiend! Gefeliciteerd!
Hoe lang heeft ie in de ton gezeten?

Denk uurtje of 5,5
 
OOH dat ziet er goed uit! Droog of niet, dit lijkt me de moeite dubbel en dwars waard. Dit staat ook nog op mijn to do lijst..

Als ik vragen mag; Waarvoor dient het folie bij je kolenmand?
 
Mooie run, staat bij mij ook al tijden op de To do. Ga ik binnenkort toch maar eens maken
 
Tof! Jammer dat hij wat te droog was. Reden voor nog een poging! Vervelend toch.
Ik ga het zelf volgende week weer proberen, het moet een keer lukken!
 
knakker123 zei:
OOH dat ziet er goed uit! Droog of niet, dit lijkt me de moeite dubbel en dwars waard. Dit staat ook nog op mijn to do lijst..

Als ik vragen mag; Waarvoor dient het folie bij je kolenmand?

Om de as resten makkelijker op te ruimen
 
Hangende brisket had ik nog niet eerder gezien, leuk.

Heb je een foto van de brisket zonder kruiden? Dan kunnen we zien of hij 'vet' genoeg was.
 
Mooie brisket!
Ik ben erg benieuwd hoe je aan zo'n Pit Barrel Cooker bent gekomen?
De transport kosten vanuit America zijn toch erg hoog of niet?
 
Frits zei:
Hangende brisket had ik nog niet eerder gezien, leuk.

Heb je een foto van de brisket zonder kruiden? Dan kunnen we zien of hij 'vet' genoeg was.

Helaas niet, maar was een redelijke magere dame volgens mij

Grillvanize zei:
Mooie brisket!
Ik ben erg benieuwd hoe je aan zo'n Pit Barrel Cooker bent gekomen?
De transport kosten vanuit America zijn toch erg hoog of niet?
Via de pbc  website ,was rond de 100 dollar shipping best duur :( Heb uiteraard ook een zelfbouw UDS project overwogen maar qua tijd/investering was dit voor mij de beste keuze. Nieuwere versie heeft emaillen coating.  Heb er tot nu toe veel plezier van.
 
Mooi gedaan. Ik lees overal dat een brisket een lastig stuk vlees is en er een risico is dat hij te droog wordt. Misschien de volgende keer in folie inpakken?
 
Terug
Bovenaan Onderaan