Beef en Steak

1e Brisket poging

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Mac
  • Startdatum Startdatum
Mooie sessie en een leuk verslag! Wij gaan volgende week ook weer aan de brisket en burnt ends, heb er nu al zin in als ik jouw sessie zie..

En natuurlijk gefeliciteerd met je koetje!! Hij is meer dan verdient.
 
hoi Marcel, door al de Q- perikelen hier op ons eigen locatie met de family kon ik vanaf 15:00u niet meer kijken naar je bezigheden.
Maar nu dus wel en ik zie dat het super gelukt is!
PROFICIAT met je koetje en de big three!  ;)
Ook een mooie reportage en dito foto's...
 
@Structor
Mijn volgende doel voor een Brisket is om te zorgen dat het nog malser wordt.
Dat houd dus in.....inlezen/ zoeken op het net naar manieren daarvoor, en kiezen/ toepassen wat voor mij op dat moment het beste past.

Ik wil de methode van Dennis met de sat?prikker wel proberen (nu puur op kerntemperatuur gefocust)
Ook wil ik een constante temp van 250 gr F proberen aan te houden (omdat het in het begin zo snel ging, ben ik meer rond de 115 gr gaan zitten, omdat ik dacht na 4 uur al klaar te zijn  :) )
Maar goed de volgende x gebruik ik een (door mijzelf gebouwde) door iemand van het BBQ Genootschap zelf ontwikkelde DIGI Q dinges  ;) ;) ;)  :D

Teminste, als ?ne Felix dat bestellijstje eens compleet maakt  ;)

Thx voor jullie support, en natuurlijk de aanvulling voor mijn boerderij  :)

Mac
 
Marcel, die "home made DigiQ variant " zal je ontzettend gaan bevallen! Ik ga hem ook bouwen naast de DigiQ DX2 die ik heb en gebruik dan de probes van de Maverick die ik al heb.
"Meten is weten"  en daarna regelen geldt ook voor de Q!
 
Ziet er allemaal prima uit Mac.
Mag je zo doorschuiven hier naar toe.
Gefeliciteerd met je koetje.
 
hi Marcel, je blogspot gecheckt  ;)
 
ziet er heerlijk uit Mac! hoe was de 'pull-test'?
 
Big-T
Om de Pull test goed te doorstaan, had ie wat malser mogen zijn.
Het was niet droog, en had nog wel een bite, maar was niet elastisch genoeg  :(
Ach het was mijn 1e en vond 'm zeker niet slecht, maar er gaat zeker een vervolg komen.

Vraag is dan:
[list type=decimal]
[*]Lag dit aan de Pitmaster ?  ;)
[*]Lag dit aan het stuk vlees ? :-\
[/list]

Mac
 
Mac, van harte! Goed bezig! Inspirerend.... Hij stijgt wederom een plekje op mn todo list!
 
Mac, ik heb de pulltest eigenlijk pas echt goed kunnen uitvoeren toen ik vanavond het restant van de brisket op de draad had gesneden (zie foto's in mijn "draadje", aanvulling van heden).
Zoals je kon lezen in mijn repo afgelopen zaterdag heb ik in alle euforie het mooie stuk per ongeluk een kwartslag gedraaid wat niet moest....met alle gevolgen van dien.
Ik kon het vanavond gesneden vlees echter als een harmonica uittrekken en aan het einde, als de rek er zo goed als uit was, splitsten zich de delen....volgens de specialisten op dit forum de "perfect brisket".
Vanavond heb ik nog wat plakjes afgeleverd bij een lokale Q-genoot (bloemenboer, ook forumlid) als teaser! Het zal nog druk worden in de koeienstal hier  :D
 
Ziet er erg lekker uit. Ik moet ook maar weer eens brisket gaan halen. Misschien wel twee, zodat ik er een volledig kan opsnijden in burned ends.
 
Terug
Bovenaan Onderaan