Beef en Steak

1e Brisket poging

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Mac
  • Startdatum Startdatum
oeps, berichtjes elkaar gekruist, je hebt dus inderdaad ingepakt.
Toen bij mij de temp rond de 83C was duurde het nog zo'n 3 kwartier geloof ik...
 
Zojuist ingepakt, en zoals ik reeds zei, de temp schiet naar boven (inmiddels 86 gr, herstel 90 gr tijdens typen)
Ze zou wel iets meer bark mogen hebben, maar dat kan ik niet meer veranderen.

Hier een paar plaatjes.

8608925917_8104377944.jpg


8608926971_d3da93eee7.jpg


8608928101_8e532318c2.jpg


Mac
 
Dat ziet er toch lekker uit hoor! en de temperatuur gaat nu inderdaad snel omhoog.
De instructie die ik had gekregen (en opgevolgd) is dat je net zo lang doorgaat totdat een prikker (b.v. sate pen of probe) er "boterzacht" ingaat.
Volgens Noskos kan dat in sommige gevallen zelfs betekenen dat je tot 95-96C door moet gaan.
 
Eh O, ik heb ff lopen hollen en vliegen, in 3 kwartier van 73 gr naar de 97 gr  ???
Die zag ik ff niet aankomen.

Doordat ik natuurlijk overal een foto van wil maken, duurt alles wat langer, en heeft het ei meer lucht gekregen als gemogen.
Gevolg Egg Warming tot zo?n 137 gr. (eer die weer lager is, ben je 3 kwartier verder, en een kerntemp van 24 hoger ??? )

Dus snel van het ei, stukje afsnijden voor de Burnt Ends, en inpakken die brisket (zag er wel prima uit overigens hoor)
Burnt Ends terug op het ei (in een sausje)
En nu maar wachten (foto's verwerken, en zo hier posten, en in de tussentijd verder met een blog berichtje schrijven.

Foto's komen er zo aan (ff geduld)

Mac
 
Je gaat als een speer Marcel! Dat gaat helemaal goed komen  ;)
 
Nog een paar fotootjes voor ik 'm gaat aansnijden dan.

8610283728_3201754c6c.jpg


Burnt End voor ze op de Q gaan.

8609192589_b723819540.jpg


8610306604_c2d4cf4b22.jpg


Mac
 
Ziet er prima uit, jammer van de diverse veranderingen, maar he zo leer je elke keer weer iets bij !
 
Gezien het feit, dat ik eind gistermiddag na een lange nachtdienst pas zeker wist dat ik vandaag brisket zou gaan maken, mag ik zeggen dat ik zeer tevreden ben met het behaalde resultaat.
Tuurlijk kan het beter, maar voor een eerste x zeker niet verkeerd.
Het was goed op smaak, zeker niet droog, had geen slechte bite, maar had nog wel ietsje malser mogen zijn. (als ik het filmpje van Aaron F ziet valt hij bijna uit elkaar, dat was het dan weer niet)
Burnt Ends waren echt heerlijk (en een stuk malser als de point zelf, maar dat spreekt voor zich, door de bereidingswijze).

Hierbij de laatste plaatjes.

8610714458_9a87790e2d.jpg


8609615423_e3af42c4ef.jpg


8610728430_84251bf82a.jpg


and finaly

8610749556_420feb9b53.jpg


Mac
 
Mooie eerste run lijkt me. je leert elke keer weer bij dus versie 2.0 zal vast weer beter zijn.
 
Die Burnt Ends wil ik wel proberen. Gefeliciteerd met je koe.

Tot welke temp had je hem gegaard?
 
mooi hoor, hij zier er prima uit, gefeliciteerd met je Koei
 
@Frits

Uiteindelijk tot 96 gr (maar achteraf gezien was het niet verkeerd denk ik)
Burnt Ends zijn heerlijk (als je Brisket maakt, zeker doen)  ;)

Voor de liefhebbers van het complete verhaal, nu te lezen op mijn blog.
http://macsbbqpit.blogspot.nl/2013/04/beef-brisket.html

Mac
 
Terug
Bovenaan Onderaan