- Berichten
- 454
Bij de Makro zag ik een 5 kg BB.
10 eruro de kg (excl).
Overmoedig ging ik over tot aankoop.
Na vele filmpjes kijken en wat forumpjes afgestruind (honorable mention @Bart1978) besloten om vrijdag op zaterdag de WSK zijn werk te laten doen.
Donderdag, het vlees in de rub gedaan. Garlic butter van Angus Oink als eerste laag en Honey rub van Kosmos.
Verschillende verhalen gezien over de vetlaag, ik heb het aangehouden.
Ik gebruikte een mix van Ecobrasa & Acacia, geen rookhout.
Om 2130 vrijdagavond tegen het vlees gedag gezegd + een klein gebedje.
De temp op de WSK stond op 115/125 C, vond ik prima.
Ik heb 1 keer net voor 0.00 beide schuifjes echt een mm dichter gemaakt.
De volgende ochtend stond de temp nog steeds op 115/125C.


Ik heb het maar gewrapped, eindtemp had ik op 90C gezet.
En toen rond 14.00, het belletje.
Naar binnen gebracht en toen de droptest gedaan. Zie gifje.
Daarna 1,5 uur in de oven om te rusten.
En toen en toen, eindelijk. Pullen!!!
Wat vet scheiden en direct een sandwichtje gemaakt met wat relish.
Wat anders doen: het topvet toch weghalen en misschien iets scherpere of meer rubs gebruiken.
Either way, ik ben blij. Ben ook trots op de WSK en mezelf.
Fijne zaterdag.
10 eruro de kg (excl).
Overmoedig ging ik over tot aankoop.
Na vele filmpjes kijken en wat forumpjes afgestruind (honorable mention @Bart1978) besloten om vrijdag op zaterdag de WSK zijn werk te laten doen.
Donderdag, het vlees in de rub gedaan. Garlic butter van Angus Oink als eerste laag en Honey rub van Kosmos.
Verschillende verhalen gezien over de vetlaag, ik heb het aangehouden.
Ik gebruikte een mix van Ecobrasa & Acacia, geen rookhout.
Om 2130 vrijdagavond tegen het vlees gedag gezegd + een klein gebedje.
De temp op de WSK stond op 115/125 C, vond ik prima.
Ik heb 1 keer net voor 0.00 beide schuifjes echt een mm dichter gemaakt.
De volgende ochtend stond de temp nog steeds op 115/125C.



Ik heb het maar gewrapped, eindtemp had ik op 90C gezet.
En toen rond 14.00, het belletje.
Naar binnen gebracht en toen de droptest gedaan. Zie gifje.
Daarna 1,5 uur in de oven om te rusten.
En toen en toen, eindelijk. Pullen!!!
Wat vet scheiden en direct een sandwichtje gemaakt met wat relish.
Wat anders doen: het topvet toch weghalen en misschien iets scherpere of meer rubs gebruiken.
Either way, ik ben blij. Ben ook trots op de WSK en mezelf.
Fijne zaterdag.