Naast na enkele keren Pulled Pork (zie o.a. LINK) geïntreseerd in pulled beef.
Ik merk echter dat het aanbod van een groter stuk vlees (>3 kilo) een stuk beperkte is dan varkensnek, tenminste, als je rundernek wilt gebruiken.
Dit stuk (3.8 kilo) kwam van Beef Botique en was een erg mooi stukje vlees.
De gehele sessie had ik 3 thermometers in het vlees en 1 op het rooster (ik was benieuwd of de kern t.o.v. elkaar zoveel zou verschillen).
Dit bleek ca. 1,5 graad uiteen te lopen --> Prima mijn inziens
In totaal lag dit stuk er 3 uur te roken en 3,5 uur in de aluminium folie te stomen waarna het een kern van 90 graden had.
Op deze temperatuur was hij goed mals en ging de thermometer als boter erin
De saus is naar recept op rode wijn gebaseerd, lekkere combinatie natuurlijk met rund.
I.c.m. een boa bun en wat koolsla maakte het geheel af, lekker smullen.
En het voordeel: een voorraadje in de vriezer!
Smullen
Ik merk echter dat het aanbod van een groter stuk vlees (>3 kilo) een stuk beperkte is dan varkensnek, tenminste, als je rundernek wilt gebruiken.
Dit stuk (3.8 kilo) kwam van Beef Botique en was een erg mooi stukje vlees.
De gehele sessie had ik 3 thermometers in het vlees en 1 op het rooster (ik was benieuwd of de kern t.o.v. elkaar zoveel zou verschillen).
Dit bleek ca. 1,5 graad uiteen te lopen --> Prima mijn inziens

In totaal lag dit stuk er 3 uur te roken en 3,5 uur in de aluminium folie te stomen waarna het een kern van 90 graden had.
Op deze temperatuur was hij goed mals en ging de thermometer als boter erin

De saus is naar recept op rode wijn gebaseerd, lekkere combinatie natuurlijk met rund.

I.c.m. een boa bun en wat koolsla maakte het geheel af, lekker smullen.
En het voordeel: een voorraadje in de vriezer!
Smullen
