Beef en Steak

Voorstellen

Friceder

Tondelzoeker
Berichten
2
Goedemorgen,

Ik ben Jan Willem en woon in de Achterhoek.

Omdat mijn oude Weber gasbarbecue op was ben ik dit jaar over gegaan op een electrische bbq van Enders.
Omdat ik niet dol ben op de smaak van rook en het leuk vindt om buiten te koken en gehele maaltijden te maken heb ik er geen probleem mee.

Waarschijnlijk zijn velen hier op het forum het hier niet mee eens maar ja, verschillende meningen zullen er altijd zijn;).

Ik hoop dat het weer een mooie zomer wordt en dat iedereen weer los kan gaan!
 
Goedemorgen,

Ik ben Jan Willem en woon in de Achterhoek.

Omdat mijn oude Weber gasbarbecue op was ben ik dit jaar over gegaan op een electrische bbq van Enders.
Omdat ik niet dol ben op de smaak van rook en het leuk vindt om buiten te koken en gehele maaltijden te maken heb ik er geen probleem mee.

Waarschijnlijk zijn velen hier op het forum het hier niet mee eens maar ja, verschillende meningen zullen er altijd zijn;).

Ik hoop dat het weer een mooie zomer wordt en dat iedereen weer los kan gaan!
Welkom Jan Willem!

Veel plezier op het forum
 
welkom Jan Willem. Veel plezier hier en veel inspiratie!
 
Welkom Jan-Willem, Het gaat erom wat jij lekker en fijn vind he. Iedereen, inclusief mijzelf vind overal wel iets van. Veel plezier met inspiratie opdoen..
 
Hoi Jan-Willem, ondanks dat onze meningen ver uiteen liggen van harte welkom bij het Genootschap.
Misschien ga je hier inzien dat rooksmaak niet van de brandstof afkomt, maar van rookhout, en de grilsmaak hoofdzakelijk van afdruipend vet (PAK's)
Wat de overstap van Gas naar Elektrisch je heeft bewogen voor deze keuze kan ik eigenlijk niet rijmen.
 
Welkom en veel plezier!
 
Welkom Jan Willem.
 
Welkom Jan Willem. Ik ben ook nieuwsgierig naar de reden van de keuze.
 
Goedemorgen,
Dank jullie wel voor de verwelkomingen.

Ik heb een tijdje geleden te maken gehad met een lekkende gasfles waardoor er een vuurtje ontstond op de plaats waar de slang op de gasfles vastzit. Ik heb toen zonder aarzelen mijn hand in de vlammen gestoken om de kraan dicht te draaien omdat ik dacht dat het ding anders zou ontploffen met gevaar voor het gezin. De schade aan de hand viel achteraf wel mee afgezien van de pijn op dat moment en de uren daarna.

Maar sinds die dag heb ik er gewoon een minder goed gevoel bij als ik een gasfles aansluit.

Ik dacht waarom niet een elektrische bbq, ik heb zonnepanelen. De barbecue is snel op temperatuur. Er is geen gedoe met gasflessen, aansluiten, of controleren of de fles leeg raakt tijdens het koken. Gewoon de stekker in het stopcontact en binnen enkele minuten ben ik klaar om te grillen. Voor spontane, doordeweekse maaltijden is dit ideaal. Buiten eten koken vind ik het belangrijkst. Rookhout gebruik ik niet maar zou wel kunnen volgens mij. Ik heb twee zone's dus kan ook indirect werken en een turbozone.

Ik ga morgen pulled pork maken en zal eens kijken of het afdruipende vet nog wat doet. Volgens mij komt het wel goed.

Fijn bbq weekend allemaal😎
 
Welkom Jan Willem!

Ik snap je redenering volkomen. Gas kan en is natuurlijk prima veilig maar het is heel belangrijk om het materiaal te inspecteren en te vervangen als de datum dat aangeeft. Nu zeg ik niet dat dat bij jou de oorzaak is maar er zijn nog te veel mensen die met verouderde gasslangen en ventielen werken.

Elektrisch zou mijns inziens een prima alternatief kunnen zijn. NINJA heeft een hele mooie waar je ook mee kunt roken. In Amerika en VK zijn deze heel populair en hier worden zelfs Briskets op klaargemaakt. Ik vind dit heel interessant!

Succes met BBQ’en, ik geloof dat dit elektrisch ook prima gaat lukken!
 
Terug
Bovenaan Onderaan