Beef en Steak

Rubje testen

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.084
Beste bbq collea's

Kortgeleden was mijn home-made rub op. Dus: tijd voor een nieuwe voorraad.
Ik gebruik als basis altijd de basis-bbq-rub van Noskos. Daar speel ik dan een beetje mee zoals iets meer knoflook, komijn en Cayenne.
Hoeveelheid zout ben ik dan weer wat gematigder in.

Maar dan heb je een nieuwe voorraad, wat nu? Even testen natuurlijk.
Laat ik nu net een procureur van bijna 3 kilo gekocht hebben......
Deze in 3 stukken gesneden, 2 stukken in de vriezer en 1 stuk in blokjes gesneden.
Vervolgens inrubben en voor 2 dagen in de vacuüm in de koelkast.
Gisteren op spiesen geregen en lekker gegrilld aan het spitje.

Eindoordeel: rubje is goedgevonden
maar vooral: man man man, wat is dit lekker zeg.
of je het saté mag noemen weet ik niet maar gewoon wat lekker gerubde blokjes procureur aan een spiesje... oh my God wat lekker.

De pics (zijn er niet veel) anders niet gebeurd natuurlijk

de blokjes na 2 dagen uit de koelkast

20250503_171658.jpg


in de bbq

20250503_172447.jpg


eindresultaat

20250503_175824.jpg


20250503_180025.jpg



wat is dit simpele gerecht onverwachts lekker zeg. Volgende keer met een andere rub en misschien een paar spiesen aflakken met bbq saus.
Ook dit kan je dus met procureur doen.

Dank voor het kijken

Rick
 
Lekker man Rick!! Procureur: het meest veelzijdigste stukje vlees ?
 
Terug
Bovenaan Onderaan