Beef en Steak

Paella En Smokey whiskey lime

Larslive

Tondelzoeker
Berichten
10
Dit paasweekend hadden we iets te vieren.
Mijn zwager werd 40 en houdt van bbq/koken en van cocktails. Als verrassing voor het feestje wat smokey lime juice gemaakt om cocktails te maken.

Hij had zelf inkopen gedaan om paella te maken en die mocht ik op het ei bereiden. Ik vind het altijd prima om achter de Q te staan en hij had wat meer tijd voor z'n gasten.

Hierbij wat foto's van beiden.

IMG_6322.jpeg

Limoenen halveren had 13 limoenen en 4 citroenen


exported_36B8F899-8F1B-4C92-AADB-FCD1E9C2CEC9.jpeg

Half uurtje op 80a100 graden indirect met een chunk eikenhout

IMG_7135.jpeg

Met een citrus pers opzet van de keukenmachine geperst en daarna gezeefd.
Daarna suikerwater toegevoegd! 2.5 cup suiker en 2.5 cup water toegevoegd aan het sap.

IMG_7140.jpeg

Voor de cocktail: half glass crushed ice, Mix maatje smokey lime juice, mix maatje suikerwater, mix maatje jameson, en Aftoppen met sparood, takje rozemarijn en stukje limoen.
Voor een dark en stormy effect de jameson als laatste rustig toevoegen.
Van alles 2 maatjes gaat ook, dan hoeft er bijna geen sparood meer bij 😅
Werkt ook prima met Jack D. Of een goede tequila, maar net waar je van houdt.

Dan de paella
IMG_7141.jpeg

Chorizo bakken
IMG_7142.jpeg

Steeds product uutscheppen en vocht bewaren. Gambas bakken

IMG_7144.jpeg

Mosselen bakken

IMG_7145.jpeg

Paprika ui en knoflook bakken

IMG_7149.jpeg

Paelle rijst erbij en daarna chopped tomaten en kippenfond.

IMG_7151.jpeg

Paella rijst bijna gaat na ongeveer 20 minuten. Daarna alle voorgebakken producten erbij en even doorwarmen en afmaken met peterselie en limoen.

IMG_7152.jpeg

Hij was heerlijk. Net een beetje aangekoekt dat je lekker de pan leeg kan schrapen aan het eind.

Top dagje!
 
Laatst bewerkt:
heerlijk! Mooi verslag!

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Lekker hoorrrrr
 
prachtig! Paella blijft een van mijn favoriete gerechten op de bbq. Zeker om eens wat anders bezig te zijn met het vuur. De aangekoekte bodem is perfect, de goudgebakken rijst in deze laag heet in Spanje de Soccarat en wordt daar beschouwd als teken van de perfecte bereiding van Paella.
 
Heel gaaf om zo BBQ in een mooi fris mixdrankje te krijgen.
Misschien van de zomer eens proberen.
 
Wauw! Mooi feestje zo

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan