Beef en Steak

Recente inhoud door twirre

  1. twirre

    Thermometer the Bastard Urban Large

    Ik gebruik de ingebouwde thermometer alleen om een beeld te krijgen of de bbq al op tempratuur is. Zodra het vlees erop gaat, meet ik dat en de omgeving, tenzij het niet zo precies komt. Dan doe ik het op gevoel en eventueel controleren met iets als een thermapen. Maar zeker in het begin kun...
  2. twirre

    basterd large (2021), top zit vast (door lage tempratuur)

    Bedankt. Ik zal eens goed naar overtollig vet kijken en als het overdreven is wat weg halen. Meestal neem ik daar de tijd niet voor omdat ik de bbq wil starten. En dan begin ik niet aan seasoning achtige sessies. Die kosten altijd behoorlijk veel tijd. En qua afsluiting heb ik juist niets te...
  3. twirre

    basterd large (2021), top zit vast (door lage tempratuur)

    Hallo, Sinds deze winter heb ik het volgende 'probleem'. Ik heb al een aantal jaren een basterd large (2021). Door de lage tempraturen buiten wil de top niet (open)draaien. Hij zit simpelweg muur vast. Ik los nu het probleem op door de top even in koud/lauwe water te leggen, hierdoor zet het...
  4. twirre

    Konijnenstoof uit de dutch oven

    Wij eten met kerst ook altijd konijn. Dit jaar niet rond de kerstdagen zelf, maar dat geeft mij mooi de gelegenheid dit recept op de bbq te maken in de kerstvakantie. Bedankt voor de inspiratie.
  5. twirre

    Hamburger party

    Ik zou het simpel houden. Gewoon direct grillen en uitdelen. En dit pas doen als al het andere klaar staat. Helemaal niet warmhouden. Tenminste als dat qua timing kan. En meestal een eerste ronde voor de kids en een tweede voor volwassen. En de volgende ronden voor wie een tweede wil. Op mijn...
  6. twirre

    Compacte bbq tools gezocht

    En de eerste lading kooltjes alvast in de bbq leggen. Scheelt weer ruimte.
  7. twirre

    Makro vlees TooGoodToGo

    thnxs. Dit kende ik nog niet. Ga ik proberen. Alleen jammer dat het mooi weer dreigt te worden. Dit zijn altijd leuke projectjes op een regenachtige dag.
  8. twirre

    eerste keer Waygu rib-eye

    Dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Zelf vond ik het echt super lekker. Ik zou het aanraden. Alleen al om een keer geprobeerd te hebben. Zelf heb ik het vlees als cadeau gekregen, daarvoor had ik het zelf ook nog nooit gekocht. Dus tja.. ik snap de aarzeling. Er wordt tegenwoordig ook veel...
  9. twirre

    eerste keer Waygu rib-eye

    Ik moest 3x kijken. Thnxs, aangepast.
  10. twirre

    eerste keer Waygu rib-eye

    Voor mijn 50e verjaardag heb ik een waygu rib-eye gekregen. Ik had er nog ooit één bereid/gegeten. Maar het resultaat mocht er zijn. Simpel met zout en peper gekruid verder niets maar echt heerlijk. op ong. 250 graden een gietijzeren grill plaat goed heet laten worden. Eerst nog even wat...
  11. twirre

    Bastard Hitteschilden schoonmaken

    Ik laat ze buiten liggen. En dan wordt het vanzelf zacht, daarna keukenpapier en klaar.
  12. twirre

    indirect en direct

    Ik heb zelf twee halve stenen dat bevalt erg goed. Maar dat is natuurlijk niet helemaal antwoord op je vraag, want je probeert met de huidige steen twee zones te creeren. Een koude zonet kan dan wel door de kolen maar aan 1 kant van de kolen basket te leggen. Eigenlijk net als 'vroeger'. Zelf...
  13. twirre

    toegevoegde waarde spit ten opzichte van een bierblikje

    Vandaag mn nieuwe spit gebruikt. Eerst maar eens voor een kippetje.. Een groot succes. De belangrijkste opmerking: Deze is sappiger dan van een blikje.. dus helemaal geslaagt.
  14. twirre

    Resultaten Bacon weekend 2023

    Vandaag als hapjes voor de maaltijd.. Jalapeño-poppers (pepers van de moestuin). Paprika-poppers voor de kids en nog een simpel versie moink-balls. Daarna Bavette (maar zonder bacon dus niet op de foto).
  15. twirre

    toegevoegde waarde spit ten opzichte van een bierblikje

    Ik denk dat ik om ben, en dat smaak en meerdere bereidingen toch de doorslag gaan geven. Nu even wachten op een mooie aanbieding. Als ik eén koop wordt het waarschijnlijke een 22" (maat voor de Basterd L) spit on fire. Maar goed... daar hik ik dus wat tegen de prijs aan. Bedankt voor alle...
Terug
Bovenaan Onderaan