Top, dank voor de antwoorden, 10% houd ik dan aan. Was meer dat ik nu 7,5 kilo ga roken in plaats van mijn standaard 1,5.
Gaat dus meer dat het onder het vocht zit, dan de hoeveelheid kip.
Al jaren rook ik af en toe wat kipfilet op mijn WSM. Maximaal een stuk of 8 a 10 per keer naast een paar spareribs, pulled of iets anders wat lang nodig heeft.
Nu ga ik komend weekend een stuk meer kipfiletjes roken. Hoe schaal je de zoutoplossing met kruiden op?
Anders gezegd, hoeveel gram...
Nou, dat zou wel een uitdaging zijn geweest ;). Het vet eraf gehaald met een fileermes. Wat dat tafelmes daar deed kan ik mij even niet meer herinneren :-/
Gewoon doen Marnix! Ik zat er ook tegen aan te hikken, het is toch wel lang wachten. Maar met een paar biertjes erbij was het goed uit te houden!
Die waren goed van smaak ja, volgende keer zeker niet vergeten.
Thanks! ff wachten op de mods tot ze hem toevoegen.
En nog beter, trakteer jezelf op een of twee ikea's fantast thermometers. Zo weet je precies de temperatuur van je vlees en de temperatuur op het rooster.
Ik heb zelf proefondervindelijk moeten constateren dat de temperatuurmeter in de deksel aardig kan afwijken.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.