- Berichten
- 68
Het moest er een keer van komen en wat was het gisteren een mooie dag om te BBQ-en. Een lekker zonnetje en de paar buitjes die we gehad hebben stelden gelukkig niet veel voor.
Aan het begin van de week bij de slager een brisket besteld en zaterdag opgehaald. Daarna nog even door naar de kookwinkel voor een goed fileermes. Overdag de buren even ingelicht dat ik de volgende dag vroeg zou beginnen...
's avonds de brisket getrimd, geinjecteerd en in de rub gezet.
Injectievloeistof (naar recept van http://southerndutchbbq.com/recepten-overzicht/brisket-2/)
Runderboulion (blokje)
2 el knoflookpoeder
2 el uienpoeder
2 el worcestersaus
2 el rub (Smokey Goodness - Beefalicious)
Daarna royaal verder gerubt en in de koelkast gezet.
Scheelt dat we 's nachts een uurtje meer hadden. Dat maakte het vroege opstaan een stuk draaglijker. om 7:30 was de WSM bijna op temperatuur en ging de brisket erop.
Proberen netjes op temperatuur te houden
Om 13:15 tikt de brisket 71 graden aan en gaat hij in de folie
en dan langzaam aan richting de 91 en dan eindelijk eraf om 16:30. Hier had ik achteraf even de priktest moeten doen... Wel even de zijkanten eraf gesneden om burnt ends te maken.
Weer ingepakt en in de koelbox gedaan tot we aan tafel gingen en de burnt ends terug op de smoker.
En dan aanvallen maar!
En wat vonden we er van?
Smaak was dikke prima, maar het vlees was toch wel stug. Niet super taai of zo, maar zeker niet lekker mals. Nu weet ik niet wat voor soort rund dit is geweest, maar het vlees zag er van zichzelf al vrij mager uit. Dat ga ik de volgende keer toch even navragen bij mijn slager.
Uiteindelijk een erg leuke sessie gehad en dit is zeker niet de laatste keer geweest.
Aan het begin van de week bij de slager een brisket besteld en zaterdag opgehaald. Daarna nog even door naar de kookwinkel voor een goed fileermes. Overdag de buren even ingelicht dat ik de volgende dag vroeg zou beginnen...
's avonds de brisket getrimd, geinjecteerd en in de rub gezet.
Injectievloeistof (naar recept van http://southerndutchbbq.com/recepten-overzicht/brisket-2/)
Runderboulion (blokje)
2 el knoflookpoeder
2 el uienpoeder
2 el worcestersaus
2 el rub (Smokey Goodness - Beefalicious)
Daarna royaal verder gerubt en in de koelkast gezet.
![url]](http://[url=http://www.tr1ppl3b.nl/wp-content/uploads/2017/10/20171028_165744_resized-768x1024.jpg]http://www.tr1ppl3b.nl/wp-content/uploads/2017/10/20171028_165744_resized-768x1024.jpg[/url])
Scheelt dat we 's nachts een uurtje meer hadden. Dat maakte het vroege opstaan een stuk draaglijker. om 7:30 was de WSM bijna op temperatuur en ging de brisket erop.

Proberen netjes op temperatuur te houden

Om 13:15 tikt de brisket 71 graden aan en gaat hij in de folie

en dan langzaam aan richting de 91 en dan eindelijk eraf om 16:30. Hier had ik achteraf even de priktest moeten doen... Wel even de zijkanten eraf gesneden om burnt ends te maken.

Weer ingepakt en in de koelbox gedaan tot we aan tafel gingen en de burnt ends terug op de smoker.
En dan aanvallen maar!


En wat vonden we er van?
Smaak was dikke prima, maar het vlees was toch wel stug. Niet super taai of zo, maar zeker niet lekker mals. Nu weet ik niet wat voor soort rund dit is geweest, maar het vlees zag er van zichzelf al vrij mager uit. Dat ga ik de volgende keer toch even navragen bij mijn slager.
Uiteindelijk een erg leuke sessie gehad en dit is zeker niet de laatste keer geweest.