BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Smokie

  1. Smokie

    Rooster schoonmaken/branden?

    Zal ongetwijfeld meer effect hebben maar het idee dat iets wat met ammoniak in aanraking komt ook weer direct met mijn vlees in aanraking is weerhoudt me ervan.
  2. Smokie

    Rooster schoonmaken/branden?

    Uurtje in een vuilniszak met warm water en dreft. Daarna met de borstel schoonmaken en wat er niet afkomt met de borstel met een staalborsteltje (of met aluminium folie, werkt ook)
  3. Smokie

    Eerste keer Caveman Tbone

    Jazeker! Zelfs het gruis is groot ;) Over het algemeen formaatje vuist tot literpak drinken. Voor een low en slow sessie van 8 uur kan ik met 3 blokken uit, waarna ik genoeg over hou voor wen volgende sessie.
  4. Smokie

    Fotowedstrijd Augustus 2020: Less is more

    Leuk! Ik doe ook een keer mee. Caveman style (less is more bereiding) T-bone met een lekkere basic maiskolf en wat stokbrood. Draadje: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/eerste-keer-caveman-tbone.24835/
  5. Smokie

    Eerste keer Caveman Tbone

    Dag toppers! Al een tijdje had ik tbones in de vriezer liggen. Niet iets wat ik mijn gasten vaak voorschotel (want dan is de bbq met 10 min afgelopen). Affin, warm weer, kleine, dus je moet wat. En laat ik nou net de caveman style altijd al willen proberen en de fotowedstrijd ‘less is more’...
  6. Smokie

    Kamado: Beginnersguide

    Dat zou eigenlijk niet moeten mogen. Heb je niet je luchtrooster geblokkeerd met klein spul? Als dat rooster ‘verstopt’ zit kan er geen lucht aangezogen worden.
  7. Smokie

    Kamado: Beginnersguide

    Ik gebruik zelf kamado joe blocks. 1 wokkel lukt prima, daarna even de schuif en vent vol open en als de gewenste temperatuur bereikt is alles bijna dicht voor low en slow. De hoeveelheid houtskool is vooral relevant als je zacht hout hebt. Kwaliteit hardhout brand heel lang. Zeker op lage...
  8. Smokie

    Gerookte zalm.

    Ik heb er zelf 4 gehaald, mooi om te zien dat Er meer mensen voordeel van hebben gehad 😄 nu bij de makro ook slechts 15e de kilo trouwens. Tip: zou volgende keer eens een rub van mosterd en basterdsuiker proberen, das fijn! De vrouw wil sindsdien niet anders meer.
  9. Smokie

    Kamado: Beginnersguide

    Ik zie niet welk deel je bedoeld? Kun je dit in quotes zetten?
  10. Smokie

    Iemand al ervaring met de Fikki?

    Dure buitenkachel wel. Kun je Volgens min beter zon stenen ding kopen.
  11. Smokie

    Iberico Rack

    Wat doe je als de verzendkosten 7 euro zijn en je nog 7 euro moet tot ‘gratis verzending’? Dan bestel je natuurlijk iets dat je zelf niet zo snel zou bestellen. In mijn geval was dat zo’n 500g iberico rack en die mocht er vandaag aan geloven. Bbq klaargemaakt voor direct en indirect en...
  12. Smokie

    Aankoopverhaal

    Aj das balen. Lijkt me kul. Laagste prijs garantie is laagste prijs garantie. De voorwaarde die ze hier hanteren is dat het een fysieke winkel moet zijn en dat is de Hanos. Wellicht dat ze er in groningen andere kleine lettertjes bij hebben staan.
  13. Smokie

    raar luchtje aan Tomahawk😷

    Had dit ook bij een Boston Butt laatst, dacht dat ik beer te pakken had. Schijnt inderdaad door vaccuum te komen. Als je tijdens het grillen vieze geur ruikt wegmieteren. Anders gewoon opeten.
  14. Smokie

    Kamado: Beginnersguide

    Hoofdstukken aangevuld en bijgeschreven. Pol toegevoegd.
  15. Smokie

    Een 'Noskos' avond.

    Ik gebruik kamado joe bigblocks. Daar zitten soms echt gigantische stukken in. Volgens mij knetterhard want brand eigenlijk nooit op. Sommige blokken doe ik 3 sessies mee. Kost wat, heb je ook wat.
Terug
Bovenaan Onderaan