Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
@Dominique
Ik vergeet tegenwoordig meestal foto's te maken:oops:, en dan valt er ook niet veel te posten. Maar ik ben nog steeds aanwezig op het forum, niet weg te slaan die Nosmo.
Wat mij trouwens verbaast dat nog niemand gereageerd heeft op de "easter eggs" die ik niet zo heel erg subtiel...
Voor mensen die die geen botjes in hun eten lusten maar toch iets willen eten dat naar spareribs smaakt zijn er "Country style ribs". Pure misleiding natuurlijk want het is niet eens van ribben gemaakt, maar goed, het is stiekem toch wel lekker.
Dus, rond de 2 kilo procureur in repen gesneden...
Ik denk dat ik die nog wel heb. Ik ben echter in het buitenland kan vanuit hier niet bij de files op mijn NAS.
Als ik weer thuis ben ga ik even voor je zoeken.
Ik heb deze https://maxima.com/nl/maxima-vleessnijmachine-snijmachine-220-mm.html
Zware, oerdegelijke machine en is redelijk makkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is dat je een inbussleutel nodig hebt om het mes te verwijderen.
Zouden er meer van die idioten zijn die bij het lezen van dit topic "hebbe hebbe hebbe" denken? :unsure:
Anyway, Nosmo heeft er nu ook één. 😇
Het eerste mes is al vlijmscherp!
@Ghost
Uiteraard heb ik rookhout gebruikt.
Maar, een smoke ring zegt ook niet alles ; klikker de klik
@Wesley
Ongeveer 10 uur, het laatste uur het vlees laten rusten op een warme plek.
@Frits
Nee, niet geïnjecteerd.
Eigenlijk heb ik geen reden waarom wel of niet. Het stond niet in het recept en ik heb er zelf ook niet over nagedacht. Maar, deze brisket is goed bevallen en ik denk dat het niet de laatste keer was, dus ik denk dat ik het de volgende keer wel ga doen. Niet...
Ik heb in het verleden nooit veel succes gehad met het maken van brisket, droog en taai waren ze meestal. Maar nu moest het er toch eens van komen, beef die je ook zonder teef kan eten, net zoals die van House Park Bar.B.Que in Austin Texas.
Ik heb een stuk grain fed Angus brisket gevonden...
Dat is zeer zeker waar, maar dan ga je naar rijstijden van een dag of langer. Dat geeft erg lekker brood maar dat is niet dit recept.
Oeps, mijn spellchecker wil er reistijden van maken:oops:
Compact brood komt ook door te kort kneden, 5 minuten is wel erg weinig. Met de kneedmachine doe al minstens 10 minuten. Als je te kort kneed krijg je geen glutenstructuur om de bubbels goed vast te houden. Ook even je gist nakijken op houdbaarheidsdatum, instantgist blijft wel lang maar niet...
In mijn charcuterie boek (de versie uit 2005) kom ik op;
22,5 gr zout en 2,5 gr pink salt (6%) per kilo vlees. Dat is ook 0,15gr nitriet per kilo vlees. (2500mg x 0,06)
Daarom dus dat ik me afvroeg wat er dan veranderd was.
Ik heb het vermoeden dat het oorspronkelijke forum bacon recept...
Afgelopen paar dagen toch nog weer wat tijd gevonden voor een paar upgrades, de verlichting en de wandcontactdozen zijn geïnstalleerd. Nu heb ik geen verlengsnoer meer nodig voor de looftlighter en de heatermeter. Veel handiger :giggle:
De verlichting is nu nog niet zo nodig maar die tijd komt...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.