Beef en Steak

Recente inhoud door Nosmo

  1. N

    Nare rooksmaak

    Ik bedoel de Dammers professional houtskool van de Sligro, ik heb dit gekocht omdat ik dacht dat het black wattle was maar dat staat nergens op de zak. Het brand minder lang, voelt minder massief(zwaar) aan en brand ook veel makkelijker dan black wattle. `Dus ik vermoed dat dit om andere...
  2. N

    Nare rooksmaak

    Ik vindt die Dammers restaurant houtskool ook geen lekkere rook geven bij low en slow. Ik gebruik het liefste Dammers black wattle of black wattle van het huismerk van vuur en rook. De restaurant houtskool van Dammers is wel prima voor hoge temperaturen.
  3. N

    Beefribs

    @derkzz interessant filmpje, ik ga dit de volgende keer proberen!
  4. N

    Beefribs

    @Kyrti Ik had Australisch grain fed beef van de Sligro, dat is behoorlijk dooradert. Nederlandse koeien zijn te mager voor low and slow denk ik.
  5. N

    Beefribs

    Voor mij een nieuw low en slow experiment, runderribben. Ik had ze nog niet eerder gemaakt dus me eerst maar eens even ingelezen op het WWW hoe dat nou eigenlijk moest. Niet al te ingewikkeld dus, de ribs van het meeste vet ontdaan en gerubt met een simpel mengseltje van zout, peper en wat...
  6. N

    Heatermeter 3D model uit ronde 10

    Ja, ik was dit dus helemaal alweer vergeten:oops: Dit zou de link moeten zijn voor de juiste behuizing.
  7. N

    Country style ribs.

    @Dominique Ik vergeet tegenwoordig meestal foto's te maken:oops:, en dan valt er ook niet veel te posten. Maar ik ben nog steeds aanwezig op het forum, niet weg te slaan die Nosmo. Wat mij trouwens verbaast dat nog niemand gereageerd heeft op de "easter eggs" die ik niet zo heel erg subtiel...
  8. N

    Country style ribs.

    Ik heb het niet zelf verzonnen hoor, komt uit de US of A.
  9. N

    Country style ribs.

    Voor mensen die die geen botjes in hun eten lusten maar toch iets willen eten dat naar spareribs smaakt zijn er "Country style ribs". Pure misleiding natuurlijk want het is niet eens van ribben gemaakt, maar goed, het is stiekem toch wel lekker. Dus, rond de 2 kilo procureur in repen gesneden...
  10. N

    Heatermeter 3D model uit ronde 10

    Ik denk dat ik die nog wel heb. Ik ben echter in het buitenland kan vanuit hier niet bij de files op mijn NAS. Als ik weer thuis ben ga ik even voor je zoeken.
  11. N

    Opzoek naar een snijmachine

    Ik heb deze https://maxima.com/nl/maxima-vleessnijmachine-snijmachine-220-mm.html Zware, oerdegelijke machine en is redelijk makkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is dat je een inbussleutel nodig hebt om het mes te verwijderen.
  12. N

    Mes slijpen

    Zouden er meer van die idioten zijn die bij het lezen van dit topic "hebbe hebbe hebbe" denken? :unsure: Anyway, Nosmo heeft er nu ook één. 😇 Het eerste mes is al vlijmscherp!
  13. N

    "Need no teef to eat my beef"

    @Ghost Uiteraard heb ik rookhout gebruikt. Maar, een smoke ring zegt ook niet alles ; klikker de klik @Wesley Ongeveer 10 uur, het laatste uur het vlees laten rusten op een warme plek.
  14. N

    "Need no teef to eat my beef"

    @Frits Nee, niet geïnjecteerd. Eigenlijk heb ik geen reden waarom wel of niet. Het stond niet in het recept en ik heb er zelf ook niet over nagedacht. Maar, deze brisket is goed bevallen en ik denk dat het niet de laatste keer was, dus ik denk dat ik het de volgende keer wel ga doen. Niet...
Terug
Bovenaan Onderaan