Beef en Steak

Recente inhoud door Minime

  1. Minime

    Texas Brisket en burned ends

    Heb er inderdaad aan gedacht om hem met alu folie, maar in het kader van ik maak hem zoals in Texas heb ik hun methode aangehouden. Ben ook van mening dat alu folie effectiever is.
  2. Minime

    Texas Brisket en burned ends

    Volgens de verpakking uit Duitsland en gemest en geslacht in België. Had hem bij de Sligro meegenomen. Volgende keer probeer ik er 1 uit noord of zuid Amerika te scoren. deze willen vaak wat vetter zijn. Al heb ik er nu geen last van ondervonden. Ook niet zonder injecteren
  3. Minime

    Texas Brisket en burned ends

    Al met al een 12 uur. Brisket was voor het trimmen 4,375kg. Na de trim niet meer gewogen. Verwacht een goede 3,5kg
  4. Minime

    Texas Brisket en burned ends

    Ja de temp was heel goed stabiel te houden. Heb 1 keer in moeten grijpen omdat de temp iets zakte maar verder geen problemen gehad
  5. Minime

    Texas Brisket en burned ends

    Na lang wachten was het eindelijk zover. The holy grail of bbq. Na vele tripjes naar Texas en heel veel Brisket eten moest ik er toch echt een keer zelf aan geloven. Het wekkertje op tijd gezet en met volle moed aan de gang. De bbq opstoken tot een 120/130 graden. Eerst deze jongen maar eens...
  6. Minime

    Fotowedstrijd maart 2025 - lente in zicht!

    Hierbij mijn zonnige inzending. Lekker borrelen in de zon Onderwerp 'Heerlijke voorjaars borrel' https://www.bbqgenootschap.nl/threads/heerlijke-voorjaars-borrel.37522/
  7. Minime

    Heerlijke voorjaars borrel

    Eindelijk naar lang wachten konden we heerlijk genieten van de voorjaarszon. Dit vraagt uiteraard om gezelligheid met vrienden in de tuin. Dit zag ik natuurlijk als kans om een heerlijke bbq borrelplank op tafel te zetten. Van pork belly burned end tot bacon bourbon cheese bombs en pork belly...
  8. Minime

    Fardo 50 - big en watermeloen ham op het menu

    Gefeliciteerd. Het ziet er goed uit
  9. Minime

    Voor alles is een eerste keer

    Zo ook voor mij om pulled pork te maken. Hier heb ik 2,5kg procureur voor gebruikt in plaats van Boston butt. Na het verwijderen van wat vervelende stukken vet en vlies mocht hij met een rub op de bbq. Indirect gerookt op een temperatuur van 110 graden. Ieder half uur heb ik hem besproeid met...
  10. Minime

    Bavetterollade

    Bedankt voor de duidelijke uitleg. Zal hem de volgende keer op een lagere temperatuur bereiden.
  11. Minime

    Bavetterollade

    Vanwaar de lagere temp? Begrijp het idee van low and slow maar kan niet zeggen dat het vlees naar mijn idee er taaier van word in dit geval. Een vraag van mij om lering uit te halen als beginner.
  12. Minime

    Bavetterollade

    Gister een heerlijke bavetterollade gemaakt voor vrienden die over de vloer kwamen. Een mooi stukje bavette gehaald en deze gevuld met truffelmayonaise, basilicum, balsamicoazijn, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, babyspinazie en Parmezaanse kaas. Wat een succes was dat. En hoe ziet er dit...
  13. Minime

    Brisket en burnt ends

    Dat ziet er goed uit zeg. Doet me toch altijd weer denken aan de keren in Texas. Daar zullen ze jaloers op je zijn.
Terug
Bovenaan Onderaan