Beef en Steak

Recente inhoud door knakker123

  1. knakker123

    Zalm op plank - geen rook?

    Ik doe altijd de plank "opstarten". (Wat Nicon ook zei) Eerst even zonder vlees/vis.. De plank moet zowieso boven directe hitte anders zul je never nooit geen rook krijgen. Als je temperatuur schommelt tijdens je rookplankje-sessie kan je ook problemem krijgen. Op moment dat de kamado...
  2. knakker123

    Inbranden Bastard + marabu = onaangename geur?

    Dat hoort bij marabu denk ik, heb je soms. Misschien verschilt het ook per merk/batch. Ik zou gewoon andere kolen proberen als je je dr aan stoort. Ik gebruik al jaren marabu, want het werk prettig vind ik. Ik heb er niet zo'n last van, maar begrijp wat je bedoelt.
  3. knakker123

    Hoe ziet de beste firebox eruit voor een klassieke BBQ?

    Ik zou een in hoogte verstelbare vuurbox maken voor grilwerk. En ik zou zorgen voor genoeg afstand/isolatie van het vat ivm het verbranden van de verf.
  4. knakker123

    Wga vs briketten

    Ik gebruik altijd houtskool 50-50 methode in de wga. Ik hou wel het deksel dicht voor regelbare airflow, zodat het niet te gek gaat qua temperatuur.. Dat er beter briketten in webers kunnen is imo een mythe. Ik heb jaren low en slow gedaan op houtskool in webers. (Je moet alleen zorgen voor...
  5. knakker123

    Kolen voor kamado

    Je komt er maar op een manier achter wat je zelf het best vindt... Gewoon alles proberen. Sommige mensen mixen het zelfs.. Er bestaat geen goed of fout.. Soms is het ook een kwestie van wat er beschikbaar is.. My 50 cents: Als ik de bbq aansteek merk ik wel degelijk verschil in de rookgeur die...
  6. knakker123

    Dorado of zeebaars (Koreaans, Japans of ....)

    Momenteel 1 van mijn favorieten. Ik maak het geregeld. Ik maak het liefst filet met (ontschubte) huid op directe hoge hitte. Niet de makkelijkste manier, maar dat korstje daarvan is zooo lekker. (Er zullen ongetwijffeld ook andere perfecte manieren zijn) Ik zorg ook dat het rooster loeiheet is...
  7. knakker123

    Kick ash can en basket

    Ja gewoon kopen. Ik heb er al 3 jaar plezier van met een xl. Nog geen slijtage gezien. Verstuurd vanaf mijn SM-S938B met Tapatalk
  8. knakker123

    Alluiminum folie geeft af?!

    Verstuurd vanaf mijn SM-S938B met Tapatalk
  9. knakker123

    BGE plaatsen in een hoek

    Deze is van de XL. Ooit opgeslagen. Van de andere maten zal vast ook een tekening op internet staan Verstuurd met Tapatalk
  10. knakker123

    Welke accessoires.

    Een platesetter/heatdeflector is de enige must. Zeker bij een "large" model. Maar die is er wss wel bijgeleverd? Verstuurd met Tapatalk
  11. knakker123

    Is een rotisserie het waard?

    Ja, ik gebruik de mijne nog steeds regelmatig. (Ik heb trouwens niet een compact model, geen ervaring mee, ik heb een xl) Het resultaat is bijna altijd geweldig. Het aantal toepassingen is wel wat weinig. Je kan wel ook leuke accessoires voor je spit krijgen. Maar met alleen een spit, moet je...
  12. knakker123

    Stoofpotje rundvlees dutch oven

    Ziet er goed uit! Kamado temperatuur omlaag is altijd lastig/langzaam. Iets kouds met veel massa er in zetten verlaagt de temperatuur. Bijvoorbeeld een koude platesetter, of een koude do. Ik heb ook wel eens gelezen dat als je er nieuwe kolen bij gooit, dat dan de temp. omlaag gaat. (Zelf...
  13. knakker123

    Project buitenkeuken op balkon (tips welkom!)

    Prachtig! Jaloers op je mooie plekje.
  14. knakker123

    Vetopvang bij gebruik Rotisserie Joetisserie

    Ik doe het altijd zo. Bevalt mij prima. Stapeltje kolen achterin. Geen heat deflector nodig want de kolen liggen naast het spit. Je krijgt dan ook een soort van (bijna)indirect-methode wat imo perfect is voor het spit. Bovenaan aansteken verkleint de kans dat het bergje kolen instort. Als het...
  15. knakker123

    Spareribs op de KJ

    Oefenen, oefenen [emoji16] Het ziet er iig prima uit! Ik oefen ook nog steeds, maar hier mijn ervaringen na een aantal jaren oefenen, hopelijk heb je er wat aan: - op lage temperatuur en dan lang garen zou moeten helpen om het vet te renderen. Vet aan de buitenkant kun je ook wegsnijden vtv...
Terug
Bovenaan Onderaan