Beef en Steak

Recente inhoud door knakker123

  1. knakker123

    BGE plaatsen in een hoek

    Deze is van de XL. Ooit opgeslagen. Van de andere maten zal vast ook een tekening op internet staan Verstuurd met Tapatalk
  2. knakker123

    Welke accessoires.

    Een platesetter/heatdeflector is de enige must. Zeker bij een "large" model. Maar die is er wss wel bijgeleverd? Verstuurd met Tapatalk
  3. knakker123

    Is een rotisserie het waard?

    Ja, ik gebruik de mijne nog steeds regelmatig. (Ik heb trouwens niet een compact model, geen ervaring mee, ik heb een xl) Het resultaat is bijna altijd geweldig. Het aantal toepassingen is wel wat weinig. Je kan wel ook leuke accessoires voor je spit krijgen. Maar met alleen een spit, moet je...
  4. knakker123

    Stoofpotje rundvlees dutch oven

    Ziet er goed uit! Kamado temperatuur omlaag is altijd lastig/langzaam. Iets kouds met veel massa er in zetten verlaagt de temperatuur. Bijvoorbeeld een koude platesetter, of een koude do. Ik heb ook wel eens gelezen dat als je er nieuwe kolen bij gooit, dat dan de temp. omlaag gaat. (Zelf...
  5. knakker123

    Project buitenkeuken op balkon (tips welkom!)

    Prachtig! Jaloers op je mooie plekje.
  6. knakker123

    Vetopvang bij gebruik Rotisserie Joetisserie

    Ik doe het altijd zo. Bevalt mij prima. Stapeltje kolen achterin. Geen heat deflector nodig want de kolen liggen naast het spit. Je krijgt dan ook een soort van (bijna)indirect-methode wat imo perfect is voor het spit. Bovenaan aansteken verkleint de kans dat het bergje kolen instort. Als het...
  7. knakker123

    Spareribs op de KJ

    Oefenen, oefenen [emoji16] Het ziet er iig prima uit! Ik oefen ook nog steeds, maar hier mijn ervaringen na een aantal jaren oefenen, hopelijk heb je er wat aan: - op lage temperatuur en dan lang garen zou moeten helpen om het vet te renderen. Vet aan de buitenkant kun je ook wegsnijden vtv...
  8. knakker123

    High & fast spareribs

    Ik doe wel eens ribs op hoge temperatuur als ik haast heb. Het resultaat is altijd nog beter als 99% van de restaurant-spareribs. Ik doe ze wel indirect dan, 160 ofzo.. Dan doe ik ze nog steeds ong. 2 a 3 uur. Inpakken werkt dan ook prima. 321 methode. Krijg je ze nog steeds fall of the bone...
  9. knakker123

    Snelle kip

    Na wat drinken en bitterballen op het lokale zonnige terras had ik toch nog nog trek, dus de bbq gestart en snel ff wat dijfilet gemarineerd met verse tuinkruiden,knoflook,olie,limoensap+zest en pezo. Op spies gespiest en.. kalmpies op 200° semi-indirect gegaard. Yumm... 🫡[emoji56]
  10. knakker123

    Wat is jouw favoriete mes?

    Chinees koksmes van ali (dunne hakbijl, geslepen als koksmes).
  11. knakker123

    Vraagje over Spareribs van de Makro

    Ik zou niet gaan experimenteren bij een groot feest. Ik ken de Iberico ribs van de Makro niet, maar mijn ervaring is dat de Iberico ribs soms wat minder dik bevleesd zijn. (Wel heel lekker)
  12. knakker123

    Temp niet onder controle

    Houtskool van een hardere houtsoort kan ook helpen. Dit ontbrand langzamer als je de deksel open doet. Een kamado wakker je juist aan als je de deksel open laat staan. Misschien ben je te toch te warm begonnen of te veel aan het kijken? Opwarmen gaat snel, maar af laten koelen duurt lang. De...
  13. knakker123

    Help, dochter houdt niet van bbq

    Ik heb laatst ergens gelezen: Kinderen houden niet van bitter. Hun smaakpapillen zijn gevoeliger dan van volwassenen. En bitter staat voor giftig in de natuur. Vandaar dat kinderen spruitjes enzo vaak niet lekker vinden. Dus ik zou eens proberen; zo min mogelijk bitter, dus geen verbrand vlees...
  14. knakker123

    Tip: (BBQ) lampje van action.

    Ik was het ook zat om te knooien met zwakke tuinverlichting enz. Ik heb nu ook een 50w witlicht led schijnwerper met een statief gekocht. Daar heb je echt wat aan, maar dan praat je ook over een heel ander budget.ik was iets van 100 euro kwijt denk ik bij elkaar. Verstuurd vanaf mijn SM-X710...
  15. knakker123

    Pulled pork voor de buurtborrel

    Thanks! Deze methode is bij mij altijd nog goed gelukt. Ik kan het helaas niet vergelijken met de inpak-methode. Het vroeg opstaan valt wel mee.. ik doe altijd laat opblijven [emoji16][emoji481] Als ik alles goed doe, ga ik gewoon slapen en hoef ik er niet uit. Kamado is zeer stabiel. Als ik...
Terug
Bovenaan Onderaan