Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Oefenen oefenen [emoji16]
Mijn ervaringen:
Meten is weten, je kan ook op het vlees drukken hoe stevig het aanvoelt. Na oefenen ontwikkel je hier ook feeling voor.
Dikke steak bereiden is makkelijker als dunne steak.
Hoe lager je warmte hoe gelijkmatiger je garing
Bij lange tijd hoge warmte...
Ik ben 185 en heb het keukenblad op 96. Ik vind het prima. Ik heb een 5 cm dik snijblok daar boven op en ik vind het prima. Mijn vrouw is 165 en heb ik nog nooit horen klagen.
Is natuurlijk persoonlijk. Als het lukt zou ik het gewoon zelf eens testen, dan weet je het.
Ik heb een onkruidbrander/dakdekkersbrander, zoiets:
https://www.bol.com/nl/p/gv900-onkruidbrander-met-drukregelaar-dakbrander-niet-geschikt-voor-belgie/9200000041039675?referrer=socialshare_pdp_androidappKan niks tegenop, maar maakt wel een tyfuslawaai.
Als ik iets rustiger wil aansteken heb...
https://amzn.eu/d/fV6fCyb
Dit nie wat?
Ik heb deze zelf aangeschaft omdat ik nieuwsgierig was. Normaal slijp ik met wetsteen.
Ik was aangenaam verrast. Slijpt goed. Deze zijn licht en plat compact. Ik leg ze trouwens wel ergens op, zodat het handvat van het mes niet tegen de werkbank komt...
Ik doe altijd de plank "opstarten". (Wat Nicon ook zei) Eerst even zonder vlees/vis.. De plank moet zowieso boven directe hitte anders zul je never nooit geen rook krijgen.
Als je temperatuur schommelt tijdens je rookplankje-sessie kan je ook problemem krijgen. Op moment dat de kamado...
Dat hoort bij marabu denk ik, heb je soms. Misschien verschilt het ook per merk/batch. Ik zou gewoon andere kolen proberen als je je dr aan stoort. Ik gebruik al jaren marabu, want het werk prettig vind ik. Ik heb er niet zo'n last van, maar begrijp wat je bedoelt.
Ik zou een in hoogte verstelbare vuurbox maken voor grilwerk. En ik zou zorgen voor genoeg afstand/isolatie van het vat ivm het verbranden van de verf.
Ik gebruik altijd houtskool 50-50 methode in de wga. Ik hou wel het deksel dicht voor regelbare airflow, zodat het niet te gek gaat qua temperatuur..
Dat er beter briketten in webers kunnen is imo een mythe. Ik heb jaren low en slow gedaan op houtskool in webers. (Je moet alleen zorgen voor...
Je komt er maar op een manier achter wat je zelf het best vindt... Gewoon alles proberen. Sommige mensen mixen het zelfs.. Er bestaat geen goed of fout.. Soms is het ook een kwestie van wat er beschikbaar is..
My 50 cents:
Als ik de bbq aansteek merk ik wel degelijk verschil in de rookgeur die...
Momenteel 1 van mijn favorieten. Ik maak het geregeld. Ik maak het liefst filet met (ontschubte) huid op directe hoge hitte. Niet de makkelijkste manier, maar dat korstje daarvan is zooo lekker. (Er zullen ongetwijffeld ook andere perfecte manieren zijn)
Ik zorg ook dat het rooster loeiheet is...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.