Beef en Steak

Recente inhoud door knakker123

  1. knakker123

    Short Ribs op de Weber

    Yumm, nailed it! Krijg ik zin om dit ook te maken🥲
  2. knakker123

    Steak amateur, wat doe ik fout?

    Oefenen oefenen [emoji16] Mijn ervaringen: Meten is weten, je kan ook op het vlees drukken hoe stevig het aanvoelt. Na oefenen ontwikkel je hier ook feeling voor. Dikke steak bereiden is makkelijker als dunne steak. Hoe lager je warmte hoe gelijkmatiger je garing Bij lange tijd hoge warmte...
  3. knakker123

    werkbladhoogte buitenkeuken

    Ik ben 185 en heb het keukenblad op 96. Ik vind het prima. Ik heb een 5 cm dik snijblok daar boven op en ik vind het prima. Mijn vrouw is 165 en heb ik nog nooit horen klagen. Is natuurlijk persoonlijk. Als het lukt zou ik het gewoon zelf eens testen, dan weet je het.
  4. knakker123

    Creme brulee brander of vlammenwerper/grill gun

    Ik heb een onkruidbrander/dakdekkersbrander, zoiets: https://www.bol.com/nl/p/gv900-onkruidbrander-met-drukregelaar-dakbrander-niet-geschikt-voor-belgie/9200000041039675?referrer=socialshare_pdp_androidappKan niks tegenop, maar maakt wel een tyfuslawaai. Als ik iets rustiger wil aansteken heb...
  5. knakker123

    Slijpen onderweg of op vakantie

    https://amzn.eu/d/fV6fCyb Dit nie wat? Ik heb deze zelf aangeschaft omdat ik nieuwsgierig was. Normaal slijp ik met wetsteen. Ik was aangenaam verrast. Slijpt goed. Deze zijn licht en plat compact. Ik leg ze trouwens wel ergens op, zodat het handvat van het mes niet tegen de werkbank komt...
  6. knakker123

    Zalm op plank - geen rook?

    Ik doe altijd de plank "opstarten". (Wat Nicon ook zei) Eerst even zonder vlees/vis.. De plank moet zowieso boven directe hitte anders zul je never nooit geen rook krijgen. Als je temperatuur schommelt tijdens je rookplankje-sessie kan je ook problemem krijgen. Op moment dat de kamado...
  7. knakker123

    Inbranden Bastard + marabu = onaangename geur?

    Dat hoort bij marabu denk ik, heb je soms. Misschien verschilt het ook per merk/batch. Ik zou gewoon andere kolen proberen als je je dr aan stoort. Ik gebruik al jaren marabu, want het werk prettig vind ik. Ik heb er niet zo'n last van, maar begrijp wat je bedoelt.
  8. knakker123

    Hoe ziet de beste firebox eruit voor een klassieke BBQ?

    Ik zou een in hoogte verstelbare vuurbox maken voor grilwerk. En ik zou zorgen voor genoeg afstand/isolatie van het vat ivm het verbranden van de verf.
  9. knakker123

    Wga vs briketten

    Ik gebruik altijd houtskool 50-50 methode in de wga. Ik hou wel het deksel dicht voor regelbare airflow, zodat het niet te gek gaat qua temperatuur.. Dat er beter briketten in webers kunnen is imo een mythe. Ik heb jaren low en slow gedaan op houtskool in webers. (Je moet alleen zorgen voor...
  10. knakker123

    Kolen voor kamado

    Je komt er maar op een manier achter wat je zelf het best vindt... Gewoon alles proberen. Sommige mensen mixen het zelfs.. Er bestaat geen goed of fout.. Soms is het ook een kwestie van wat er beschikbaar is.. My 50 cents: Als ik de bbq aansteek merk ik wel degelijk verschil in de rookgeur die...
  11. knakker123

    Dorado of zeebaars (Koreaans, Japans of ....)

    Momenteel 1 van mijn favorieten. Ik maak het geregeld. Ik maak het liefst filet met (ontschubte) huid op directe hoge hitte. Niet de makkelijkste manier, maar dat korstje daarvan is zooo lekker. (Er zullen ongetwijffeld ook andere perfecte manieren zijn) Ik zorg ook dat het rooster loeiheet is...
  12. knakker123

    Kick ash can en basket

    Ja gewoon kopen. Ik heb er al 3 jaar plezier van met een xl. Nog geen slijtage gezien. Verstuurd vanaf mijn SM-S938B met Tapatalk
  13. knakker123

    Alluiminum folie geeft af?!

    Verstuurd vanaf mijn SM-S938B met Tapatalk
  14. knakker123

    BGE plaatsen in een hoek

    Deze is van de XL. Ooit opgeslagen. Van de andere maten zal vast ook een tekening op internet staan Verstuurd met Tapatalk
  15. knakker123

    Welke accessoires.

    Een platesetter/heatdeflector is de enige must. Zeker bij een "large" model. Maar die is er wss wel bijgeleverd? Verstuurd met Tapatalk
Terug
Bovenaan Onderaan