Ik zit nu aan mijn 3de 'traag opstoken' sessie van mijn Bastard, waar ik gebruik maak van de Marabu houtskool van The Bastard zelf.
Echter vind ik dat de geur in mijn dome vrij scherp (en soms met een toets ammoniak) is. Is dit normaal?
Ik stook op als volgt:
Kolenmand vol, aanmaakwokkel er op (van Smokin Flavours) en de fik er in.
Als de wokkel uitgebrand is, en er iets of wat van hotspot is, platesetter er in en deksel toe.
Topvent zo goed als dicht (zoals aangegeven in 'het boekske'), en bottom vent volledig open.
Bij 150 graden de bottomvent knijpen. Temperatuurmanagement lijkt het probleem niet. Dat gaat echt héél vlot.
Maarrrrr... Nu wil ik volgend weekend een paellaschotel er op maken, en ben ik bang dat die 'scherpe geur' in mijn eten komt. Want ik moet zeggen.. Echt aangenaam vind ik die niet.
Heeft hier iemand enig idee hoe dat dit zou komen?
Alvast bedankt!
Echter vind ik dat de geur in mijn dome vrij scherp (en soms met een toets ammoniak) is. Is dit normaal?
Ik stook op als volgt:
Kolenmand vol, aanmaakwokkel er op (van Smokin Flavours) en de fik er in.
Als de wokkel uitgebrand is, en er iets of wat van hotspot is, platesetter er in en deksel toe.
Topvent zo goed als dicht (zoals aangegeven in 'het boekske'), en bottom vent volledig open.
Bij 150 graden de bottomvent knijpen. Temperatuurmanagement lijkt het probleem niet. Dat gaat echt héél vlot.
Maarrrrr... Nu wil ik volgend weekend een paellaschotel er op maken, en ben ik bang dat die 'scherpe geur' in mijn eten komt. Want ik moet zeggen.. Echt aangenaam vind ik die niet.
Heeft hier iemand enig idee hoe dat dit zou komen?
Alvast bedankt!