Ik maak zelf regelmatig gebruik van de pizzabollen van Van Lemmen. Zij gaven aan dat ze eerst 16-24 uur in de koelkast moeten en daarna nog 5-8 uur op kamertemperatuur.
Ik kan deze bollen overigens van harte aanbevelen. Niet zo lekker als zelf maken, maar echt een stuk beter dan de bevroren...
Is volgens mij gewoon een kwestie van pech hebben. Heb dit ook wel eens met een pizzasteen gehad. Eerste 3 pizza's gingen goed, bij het bakken van de 4e pizza brak hij ook spontaan in 2'en
Ik heb een Masterbuilt, feitelijk een zwarte classic 1. Ik heb vorig jaar het zwarte vilt er volledig afgehaald en vervangen door het glasfiber. Bevalt uitstekend. Is denk ik ook niet goed om het zwarte vilt te laten zitten, het is immers al versleten (anders ga je niet vervangen neem ik aan?)...
Wat bedoel je met de 2e of de 1e? Mijn platesetter kan maar op 1 manier in de houder? Wat volgens mij ook direct het probleem is, want de ruimte aan de zijkant wordt daardoor erg klein.
Met een thermometer iets boven het rooster. Maar zoals iedereen zegt, het zal toch ergens een zuurstofissue zijn. Ik ga hem nog eens helemaal goed schoonmaken
Naast mijn Masterbuilt kamado heb ik ook nog de KJJ als bbq. Ik loop echter tegen het probleem aan dat ik, in tegenstelling tot de Masterbuilt, erg veel moeite heb om de KJJ op temperatuur te krijgen met een platesetter erin.
Voorbeeld van gisteren: Ik wil een bijgerecht van aardappelen maken...
Mond vol zo'n onderwerptitel, maar ik kan hem niet
sexyer maken:oops:
Ik zag vorige week een vergelijkbaar gerecht voorbij komen op Instagram (volgens mij BBQ Junkie of BBQ helden), maar kon nergens een recept vinden. Dus maar zelf aan de slag gegaan. Uiteraard vergeten om van alle losse...
Ik heb het gewoon laten zitten en mee laten roken. Na het roken zie je het verschil nagenoeg niet meer. En verschil proeven doe je eigenlijk helemaal niet.
Gisteren een hele zalmzijde gekocht en direct in de pekel gezet (recept Noskos). Toen ik vandaag de zalm uit de pekel haalde, zag ik dat er 1 stukje niet goed was gegaan. Dit waren twee delen die op elkaar terecht zijn gekomen. Hierdoor zie je dat er een strook is van 7 x 2 cm die niet/ minder...
Ik vond het ook wel spannend. Maar had de pinnen van het spit stevig in het vlees vastgemaakt. En tussendoor stiekem gekeken of het idd niet uit elkaar zou vallen.
Ik had nog een mooi stuk flatribs in de diepvries liggen, maar geen tijd om de hele dag in de buurt van de bbq te blijven. Daarom de bereidingswijze van @Bram en @Just Vodka gevolgd en de flatribs in precies 2 uur tijd aan het spit geroosterd.
Helaas geen foto van het stuk vlees uit de...
Ik heb een tijdje geleden een kogelbiefstuk van 1,3 kg gekocht bij de Sligro gekocht en direct ingevroren. Vandaag uit de diepvries gehaald om morgen te bereiden.
Ik ben aan het twijfelen of ik deze in 5 delen van ieder ca 250 gram snij en dan op hoge temperatuur ga grillen of in 1 deel low en...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.