Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Afgelopen zaterdag ongeveer 10 kilo spareribs volgens een variant van de 3-2-1 methode bereidt. Ze hebben zo’n 2 uurtjes liggen roken en daarna 2,5 in de folie samen met wat roomboter, bruine basterd suiker en een scheutje appelsap met als resultaat dat je de botten zo uit het vlees kan trekken...
Bedankt voor de reactie. Dus volledig bereiden en dan vacumeren. Maakt het ook nog uit hoe snel en tot welke temperatuur de spareribs worden afgekoeld voordat ze in de vacuumzak gaan?
En voor de sous vide bereiden; heb je daar een speciaal apparaat voor aan gekocht of doe je dat anders?
Hallo,
Heeft iemand ook ervaring met het bereiden van spareribs volgens de bekende 3-2-1 methode om ze vervolgens te gaan vacumeren en in te vriezen?
Ik zit een beetje te twijfelen wat het beste is.
Situatie 1:
Spareribs compleet bereiden volgens de 3-2-1 methode, vacumeren en invriezen...
ik heb zelf ook wel eens gezien om een opslagbox aan te schaffen. Maar meestal zijn die in maten in liters. Iemand enig idee hoeveel liter een zak met 10kg Dammers Houtskool is?
Klinkt goed. En dan dverder gewoon de temperatuur van rond de 110 graden van het recept aanhouden? En hoe bewaar je de spareribs dan? Afgedekt in een schaal in de koeling? En heb je ook ervaring met eventueel de 1e fase (roken ) en de 2e fase (folie) op aparte dagen? Zou je ze dan ook alvast...
Het moet sowieso in 2 of meerder sessies. Maar om wat tijdwinst te pakken zat ik er aan te denken om de rookfase een dag eerder te doen omdat ik de laatste paar keer de ribben heb bereid met 2 uurtjes roken en een kleine 3 uur in de folie en de laatste fase waarbij de glaze op de ribben wordt...
Het laatste uurtje zou je inderdaad iets kunnen inkorten of zelf geheel kunnen laten vervallen. Ook zou de rookfase iets ingekort kunnen worden maar dat is ook een beetje afhankelijk hoe dik de ribben zijn. Ik moet voor komend weekend rond de 20 ribben bereiden. Omdat ik er ongeveer 12 tegelijk...
Goedemorgen,
Ik heb een vraagje m.bt. het bereiden van spareribs op de 3-2-1 methode. Voor komend weekend is mij gevraagd om een grote hoeveelheid spareribs te gaan bereiden. Ik heb al best veel ervaring met deze methode en is tot nu toe super goed bevallen.
Om enige tijd te winnen zit ik er...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.