BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Henkie

  1. H

    Olijfolie

    Het hangt er wat mij betreft helemaal vanaf wat je er mee doet. Voor bakken gebruik ik van die simpele olie uit de supermarkt. Voor dressings en dingen waarbij je de olie meer wil proeven gebruik ik ook het gele blik van de Sligro (Nunez de Prado) en die vind ik erg lekker. Als ik echt goede...
  2. H

    Porchetta vraag

    https://www.bbqgenootschap.nl/threads/porchetta.28416/
  3. H

    Porchetta

    Gisteren was er een neef van me langs die ik niet vaak zie want hij woont in Duitsland. Aangezien hij ook wel kook en bbq fanaat is was het vanzelfsprekend dat ik iets moois voor hem ging maken. Gekozen voor porchetta met als klein experiment dat ik ging proberen om met de looftlighter de zwoerd...
  4. H

    Porchetta vraag

    Ja daar zat ik ook al aan te denken, beetje spelen met de afstand. Zoals ik al zei, ga het gewoon proberen en dan zien we wel. Ga ik zeker doen. :)
  5. H

    Porchetta vraag

    Dat ziet er inderdaad prima uit en qua werking ontlopen een verfafbrander en een looftlighter elkaar niet heel veel volgens mij. Ga het denk ik gewoon maar proberen. Thanks voor je reactie.
  6. H

    Porchetta vraag

    Hi, Morgen staat er hier porchetta op het programma. Heb wel eens eerder buikspek gemaakt in de oven, maar daar werd de zwoerd een mooie glaslaag. Nu ga ik sowieso een nachtje met baking soda aan gang om de huid beter te prepareren. Ik zat me alleen af te vragen of het ook een optie is om op...
  7. H

    wat zijn nou de beste Youtbe channels?

    Vind hem niet echt meer de moeite. Precies wat jij zegt, tegenwoordig is het alleen nog maar onzin om relevant te blijven in het algoritme heb ik het idee. Dry agen in honing en dat soort zwets. Ja er zijn inderdaad heel veel mensen die een ribstuk van 150 euro gaan dry agen in de zeldzaamste...
  8. H

    Voor het eerst koud gerookte zalm

    Het is inderdaad nog behoorlijk fris voor de tijd van het jaar, maar ik zou persoonlijk wel echt opletten. Als de zon er even opstaat wordt het denk ik toch snel te warm.
  9. H

    Dry January: Limoncello

    Oh jee, heb ik gevloekt in de kerk met mn citroensap? :) Zoals ik al zei, ik zal het wel zonder doen dit keer. In het recept dat ik voorheen gebruikte stond het er wel in en vond het niet per se gek smaken. 37.2% (theoretisch) valt nog wel mee inderdaad. Was even vergeten dat de suiker ook...
  10. H

    Dry January: Limoncello

    Thanks! Eerst alleen de schillen in de alcohol deed ik sowieso al, ik bedoelde vooral daarna. Je doet er dus alleen water en suiker bij en niks van het citroensap? Heb ik voorheen altijd wel gedaan namelijk, zal eens zonder proberen dan. Wordt het met maar 1200ml water niet te sterk?
  11. H

    Dry January: Limoncello

    Hoeveel water, suiker en citroensap doe je bij die liter? Heb het vaak gemaakt met vodka, maar heb nu bij de Sligro zo'n fles 96% alcohol gehaald om het daar een keer mee te maken.
  12. H

    Al die Botten!

    Dat bittere geldt vooral voor vis of schaaldierbouillon, dat kan je maar vrij kort opzetten tot het bitter wordt. Alle andere botten kan je zoals je al zegt zonder problemen vrij lang opzetten. Meeste botten die je overhoudt kan je prima bewaren voor bouillon. Het enige is dat voor...
  13. H

    Cinnamon rolls in de skillet

    Ja zat ik ook al aan te denken, eens kijken of ze dat hier bij de appie hebben en anders een keer bij zo'n turkse buurtsuper kijken, die hebben me jaren terug al eens uit de brand geholpen bij een gistnoodgeval.
  14. H

    Cinnamon rolls in de skillet

    Deze wil ik ook binnenkort weer eens gaan maken, maar sinds de malle toiletpapier hamstergekte periode is gist ook nooit meer te koop bij mijn supermarkt
  15. H

    Dry age vraag

    Ja die ben ik ook van plan te gebruiken, maar ben dus voornamelijk benieuwd naar of het ook in de koelkast die ik gewoon voor dagelijks gebruik heb te doen is.
Terug
Bovenaan Onderaan